Smart отбелязва 20-та си годишнина с роудстър за шумния мегаполис (СНИМКИ)

  • 01.10.2018 8:33 /
  • 902 /
  • 0
Smart отбелязва 20-та си годишнина с роудстър за шумния мегаполис (СНИМКИ)

В чест на 20-тата годишнина на марката Smart, влизаща в състава на концерна Daimler, представи концепта Forease. Това е електрическа кола без покрив, построена на базата на серийния Smart EQ Fortwo cabrio.

По своята същност, Smart Forease е опит на компанията да хвърли поглед в бъдещето на градската мобилност. Според замисъла на производителя електрическата кола без покрив трябва да "позиционира шофьора в центъра на шума и суетата на мегаполиса". При това общата концепция на прототипа е заимствана от Сrossblade (2001 год) и Forspeed (2011).

Каросерията на концептуалната кола е боядисана в бял металик в съчетание с матово-сребристи вложки и ярко зелени акценти. Аналогична цветова гама е използвана и в интериора. Сред особеностите на салона са кръглият дисплей на мястото на вентилационните отвори, на който се показва важна информация от вградените приложения, а също и интегрирането в задната частна кокпита на говорители на аудиосистемата. 

Концептуалният Smart Forspeed дебютира през 2011 година. Прототипът бе снабден с двигател с мощност 41 конски сили, който позволява на колата да ускорява от 0 до 60 километра в час за 5.5 секунди. Максималната скорост е 120 километра в час. Пробегът с едно зареждане бе 136 километра, като зареждането на батерията до 80% отнемаше 45 минути. 

Техническа информация за новия концепт няма. Вероятно, двигателят ще повтори изцяло този на серийния Smart EQ Fortwo. Става дума за електрически двигател с 81 конски сили, способен да ускори от 0 до 100 километра колата за 11.8 секунди. Максималната скорост е 130 километра в час. С едно зареждане могат да бъдат изминати 155 километра. 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ