Служител на Tesla разказа след уволнението си за своето 5-г. преживяване в компанията ВИДЕО

  • 02.05.2024 12:50 /
  • 12751 /
  • 0
Служител на Tesla разказа след уволнението си за своето 5-г. преживяване в компанията ВИДЕО

През изминалите седмици излезе информация за решението на Tesla да съкрати над 14 хиляди служители от целия свят. Очаквано, това решение събуди много коментари, а изглежда в интернет пространството се появиха и интересни истории.

Една от тях е на Нико Мурило, който разказа своето 5-годишно преживяване в Tesla, което за съжаление не завършва по най-добрия начин.

Пътят на Мурило с Tesla започва през 2019 г. в завода във Фримонт, Калифорния, където започва работа като сътрудник в производството.

С течение на годините той се издига, като през 2020 г. получава повишение до водещ производствен сътрудник, а през 2021 г. - до ръководител на производството. Траекторията му обаче рязко се променя миналата седмица, когато се оказва сред уволнените, пише "Факти бг".

Вижте нов полицейски начин за борба с незаконното паркиране ВИДЕО

Денят на уволнението на Мурильо започнал като всеки друг понеделник - той отворил лаптопа си в 4:30 ч. сутринта, за да провери имейлите си. За негова изненада открил, че акаунтът му е деактивиран. Докато пътувал обичайните си 90 минути до работа, той получил съобщение, че длъжността му е била премахната.

Мурило се обърнал към мениджъра си за разяснения, но получил само отговор, че всички са получили съобщението. Когато пристигнал във фабриката, той разказва, че не е получил достъп до завода, а служебната му карта е била взета . Останал на паркинга, Мурило се замислил за жертвите, които е направил заради работата.

"В един момент през 2023 г. дори жертвах спането в колата си в работни дни, за да не пътувам до работа", пише Мурило.

"Вземах душ във фабриката и спях на паркинга. Готвих си вечеря на микровълновата печка в стаята за почивка."

Историята му набира популярност и заедно с неговия, подобни разкази бяха споделени и от други служители на компанията.

КОМЕНТИРАЙ