След 50 години: Върнаха в производство най-красивия автомобил СНИМКИ

https://auto.blitz.bg/novini/sled-50-godini-varnaha-v-proizvodstvo-nay-krasiviya-avtomobil-snimki Auto.blitz.bg
След 50 години: Върнаха в производство най-красивия автомобил СНИМКИ

Jaguar върна своя най-знаменит модел, E-type. Емблематичната спортна кола бе спряна от производство през 1974 г. За автомобила разказаха на официалния сайт на британския автомобилен производител.

Новият Jaguar Classic E-type Commemorative (именно така е наречена колата) е посветен на 50-годишнината от края на производството на колата. Произведени са само два от тези кабриолети, като и двата вече са закупени от колекционери от Югоизточна Азия. Цената на Jaguar E-type не е обявена, но се знае, че надхвърля 400 000 долара.

Спортният автомобил Jaguar Classic E-type Commemorative със своя дизайн повтаря модела от първата серия (1961-1968). Има дълъг капак и гладки контури на каросерията. В същото време черният и тъмнозеленият цвят са заимствани от палитрата на „прощалната“ версия на модела от 1974 г.

Салонът на Jaguar E-type е декориран със скъпа кожа и полиран алуминий, а логата на марката са направени от 18-каратово злато. Колата е модернизирана донякъде - инсталирани са отопляемо предно стъкло и аудио система с Bluetooth.

Показаха летящия автомобил на Chery, който е напълно безпилотен ВИДЕО

Агрегатът на Jaguar E-type също е модифициран. 3,8-литровата редова "шестица" (при класическия модел развива 265 к.с.) е допълнена с впръскване на гориво и е инсталирана нова 5-степенна ръчна скоростна кутия.

Вижте по какъв необичаен и изненадващ начин може да се управлява кола ВИДЕО

Jaguar E-type е произвеждан от 1961 до 1974 г. и са произведени общо 72 515 купета и кабриолети. Моделът е оборудван с двигатели с мощност от 246 до 272 к.с. с. Спортната кола се превърна в един от символите на епохата, а Енцо Ферари я нарече най-красивата кола на всички времена.

 

 

 

Горещи

Коментирай