Скъпа катастрофа: Разбиха култова суперкола Ferrari за 3 млн. долара СНИМКИ

  • 21.01.2022 12:50 /
  • 1696 /
  • 1
Скъпа катастрофа: Разбиха култова суперкола Ferrari за 3 млн. долара СНИМКИ

Мечтата на почти всеки шофьор е да се повози зад волана на суперкола. Много шофьори обаче не отчитат факта, че за да се справят с мощността на такава машина, са необходими опит и умения, защото в противен случай произшествието е неизбежно. Ярък пример за това е инцидент, станал в Нидерландия.

Мъж взел за тест драйв флагманския суперавтомобил Ferrari Enzo. След като изминал няколкостотин метра, той решил да увеличи скоростта.

Уви, водачът не успял да се справи с управлението на високи обороти. След като се завъртял няколко пъти около оста си, автомобилът се блъснал в едно дърво.

Ударът е бил толкова силен, че от суперавтомобила са отлетели две колела,  повредени са каросерията и опорите. Всички въздушни възглавници също са се задействали.

От друга страна, карбоновият монокок и средно разположеният двигател V12 не са пострадали. Шофьорът се е отървал с уплаха  и няколко ожулвания.

ВИДЕО запечата как безумец шпори в насрещното и последва брутална катастрофа

Според свидетели на инцидента, представители на компанията собственик на колата, са пристигнали незабавно на мястото на инцидента.

Не е известно дали суперавтомобилът ще бъде възстановен. Вероятно ще бъде просто отписан за сметка на застрахователната компания, както много други скъпи автомобили, които са претърпели подобен инцидент.

Съботна подборка от зрелищни ВИДЕА: Няма да повярвате какво се случи при тази катастрофа

Припомняме, че Enzo е един от най-емблематичните модели на Ferrari. Около 400 екземпляра от автомобила са сглобени между 2002 и 2004 г. Цената на всеки от тях е 2-3 милиона долара. /auto.blitz.bg

 Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • $$$$
    21.01.2022 17:12
    salvage!