Skoda разкри подробности за новата Scala, която ще замени Rapid (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 25.10.2018 9:20 /
  • 2769 /
  • 0
Skoda разкри подробности за новата Scala, която ще замени Rapid (СНИМКИ/ВИДЕО)

Чешката автомобилна компания публикува снимки и видео на автомобила, който ще замени модела Rapid.

Новата Skoda Scala ще бъде на разположение на клиентите в началото на 2019 г. и ще бъде показана на автомобилното изложение в Женева. Засега колата е с камуфлаж, така че е невъзможно да я разгледате съвсем добре. Въпреки това, вижда се формата на корпуса - това е хечбек и основните елементи на дизайна - решетка на радиатора, спойлер на задната врата и други детайли.

Автомобилът е създаден на платформата на AQ MQB Volkswagen Group. Новата Skoda Scala използва концепцията Vision RS, която беше представена на автомобилното изложение в Париж само преди месец.

Skoda Scala ще бъде с дължина 4 362 мм и ширина от 1 793 мм, т.е. колата ще бъде малко по-къса от например Volkswagen Golf. Въпреки това, новият автомобил ще има по-дълга колесна база (2649 мм) и малко по-голяма височина (1471 мм).

Размерът на багажното отделение варира от 461 до 1 410 литра.

По отношение на размерите си, Skoda Scala е по-малка от лифтбека Octavia, въпреки че вътрешните размери са почти идентични. Така например, мястото за краката е 73 милиметра и при двата модела, задното пространство е малко по-малко в сравнение с Octavia (1425 срещу 1449 милиметра), но на височина Scala с малко превъзхожда Octavia (982 срещу 980 милиметра).

Купувачите ще могат да избират между пет варианта на двигателя, всички с турбокомпресор и с директно впръскване на горивото, система старт-стоп. Сред тях - 1.0-литров трицилиндров двигател и 1.5-литров четирицилиндров двигател с мощност от 88 до 147 к.с. Скоростните кутии - пет или шестскоростни механични и седемскоростна с двоен съединител. За колата ще бъде достъпно и динамично окачване, LED фарове, както и всички активни и пасивни системи за безопасност, които VW предлага за другите компактни модели.

Вътре в салона има информационно-развлекателен дисплей  9,2 инча (или по избор 10,25-инчов), както и традиционните за Skoda смарт дребни неща като чадър на вратата на шофьора и други подобни. /auto.blitz.bg

 

 

КОМЕНТИРАЙ