Шпионски СНИМКИ показаха новото купе-кросоувър VW Tiguan X

  • 19.08.2020 8:23 /
  • 3042 /
  • 0
Шпионски СНИМКИ показаха новото купе-кросоувър VW Tiguan X

Концернът Volkswagen продължава практиката на експлоатация на успешни модели във всичките ниши, където това е оправдано от гледна точка на пазарното търсене. 

В дадения случай това се отнася за популярния кросоувър Tiguan.

Обновяването на "горещия" Tiguan R бе обявено доста гръмко, като в бъдеще не е изключена и появата на хибридна модификация. 

Сега обаче в мрежата се появиха и шпионски снимки на патентованото купе-кросоувър Tiguan X, който трябва да се конкурира с BMW X4.

Външните особености 

В качеството на донор е използвана удължената версия на Tiguan – Allspace. При това новата кола ще получи по-разтегната колесна база. 

Купе-кросоувърът Tiguan ще притежава всичките отличителни качества на дадения сегмент. Автомобилът има разделителна наклонена линия на покрива по типа фастбек, заден дифузор с отразителна лента, а също и нови задни фарове. 

Предната част като цяло копира базовия вариант на модела. 

Конструкцията на офроуд купета по своята природа е доста специфична и непрактична, но, както показа  BMW X4, и тя си има доста фенове. 

Това са хора, които са готови да жертват пътнически места и товарно пространство в името на ефектния екстериор. 

За новия Tiguan е известно, че ще могат да се добавят и опции по подобие на пакета R-Line.

Като цяло, Tiguan X може да стане прекрасна платформа за бъдещи експерименти с външни стилистични ефекти преди всичко със спортна насоченост. 

Двигателите 

За двигателите на Tiguan X засега е известно много малко. Освен по дизайна, за тях не може по нищо друго да се съди. 

Въпреки това, двигателната гама и трансмисиите могат да бъдат представени от вече доказали се конфогурации. В частност, това може да е 2-литровия турбодвигател със системата за задвижване и на четиеите колела 4Motion.

Тази комбинация присъсътва в стандартния кросоувър Tiguan. Мощността в случая е 184 конски сили. 

КОМЕНТИРАЙ