Шпионски СНИМКИ на най-новата и мощна 7-ица на BMW

  • 27.07.2020 8:00 /
  • 2164 /
  • 0
Шпионски СНИМКИ на най-новата и мощна 7-ица на BMW

Епохата на традиционните двигатели с вътрешно горене си отива, за това свидетелства и предаването на титлата на най-мощния представител на BMW 7 серия на електромобила. 

Най-новата версия i7 ще получи електродвигатели с акумулатори в качеството на силова установка и това няма да ѝ попречи да има завидни характеристики на мощността. 

Кога именно електрическата кола ще се появи в продажба, засега не е известно, но към момента може да се направи оценка на външния ѝ вид на базата на шпионски снимки, направени по време на тестове. 

Частичният образ на BMW се старае да запази в пълна тайна обликът на новата кола, за което е използват специален камуфлаж по време на тестовете. 

Някои дизайнерски щрихи обаче все пак може да бъдат видени. 

Например, класическата решекта на радиатора липсва - най-малкото, формата и размерите ѝ ще бъдат различни, дажи от тези на конецптуалната кола i4.

Фаровете се намират по-ниско, отколкото на другите автомобили на марката, макар и при серийния модел на марката тази разлика може да е по-слабо изразена. 

Интересно решение е взето и при дизайна на дръжките на вратите, които сякаш са интегрирани в корпуса на колата. 

Функционално обезпечение 

BMW i7 трябва да бъде обзаведен със съвременни възможности за управление, както се и предполага за електромобил от такова равнище. 

Най-вероятно ще има цял комплекс за автоматично управление, за което намекват и външните датчици и камери. 

Напринер, големи камеври са разположени върху решетката, на покрива и на задното крило. 

Прототипът е бил забелязан по време на тестовете с гуми Michelin Pilot Sport SUV с размери 245/50 R 19.

Информация за спецификациите за модела все още почти няма, но може да се предположи, че те ще са ориентирани към конкуренция с електрическия Mercedes EQS - пряк конкурент на новото БМВ. 

Новата Седма серия все пак няма да бъде лишена и от бензинова версия. Компанията ще продължи да произвежда Седмицата и за феновете на ДВГ.

Тук обаче трябва да се подчертае и изместването на приоритетите - позицията на флагман в моделната гама, включително и за сметка на мощността, ще бъде заета от електромобила. 

 

КОМЕНТИРАЙ