Шок: Тесла се взриви в Москва ВИДЕО

  • 13.08.2019 7:30 /
  • 3110 /
  • 0
Шок: Тесла се взриви в Москва ВИДЕО

В събота на околовръстното на руската столица Москва електомобилът Тесла на Алексей Третяков се заби в паркирана "Газел". В електрическата кола са се намирали още две непълнолетни деца.  

Зад волана на Тесла Модел 3 е бил генералният директор на "Арикапитал" Алексей Третяков. В момента той е в болница, но вече се е съвзел от случилото се и дори дава интервюта. 

По думите му, последствията от аварията "можеше да бъдат доста по-лоши" - той е със счупен как, а децата - на 9 и 11 години, са се отървали само с леки травми. 

По думите на собственика на автомобила, Тесла-та му се е движила в лявата лента и с висока скорост се е забила в задната част на паркирана "Газел". По време на катастрофата колата е била с активирана функция асистент на шофьора (това не е пълноценен автопилот), която изисква и човешка намеса. 

Мъжът признава, че за секунда е обърнал внимание на децата, за да им каже нещо и именно в този миг е станала катастрофата - системата не е могла да разпознае препятствието на пътя. 

В резултат на катастрофата електрическата кола се е запалила, но мъжът и децата са успели да я напуснат през задната врата, защото предната се оказала блокирана. 

След това колата се и взривила. 

Експертите отбелязват, че избухването на пожари са типични за електромобилите, не е важно дали са Тесла или някоя друга марка. 

Акумулаторите не издържат на прегряването, като това често води не само до запалване, но и до взрив. 

Искате да научавате най-интересното и най-новото от света на автомобилите? Харесва ви да четете съвети за вашата кола или да се наслаждавате на ретро кадри от автомобилната история? Тогава ни харесайте във Фейсбук! 

 

КОМЕНТИРАЙ