Северен македонец показа как би изглеждала соцколата Zastava Yugo днес СНИМКИ

  • 03.07.2023 5:40 /
  • 14490 /
  • 3
Северен македонец показа как би изглеждала соцколата Zastava Yugo днес СНИМКИ

Zastava Yugo приключи своето съществуване през 2008 година, като се задържа на пазара близо 30 години и макар да не бе най-обичаната кола от всички, то моделът имаше своя чар и фенове, пише Факти бг.

През 2021-ва се появиха слухове за възраждане на модела, но към момента това така и не се е случило. Въпреки това, македонският дизайнер Деян Христов реши да покаже как би изглеждало възроденото „Юго“ според него, заедно с няколко нови модела на марката.

Прекият наследник на оригиналния модел носи името Yugo Sportover и ни представя електрически компактен хечбек с футуристичен дизайн и четири врати. Моделът има за цел да се бори с коли като Volkswagen ID.3, Cupra Born и други от този клас.

Освен тази кола, Христов е решил да покаже и други вариации на Yugo, като например офроуд модела N-Duro, който използва базата на Sportover, но има променена предница, нови калници, по-големи гуми и офроуд насоченост.

Yugo Roadster е евтина електрическа алтернатива на Mazda MX-5 с подобни пропорции и агресивен дизайн. Кабриото попада в клас, където очакваме да видим модели като Tesla Roadster и MG Cybster.

Yugo E-Van е интересен бус, чийто размер е подобен на Volkswagen ID.Buzz, който наскоро тествахме. Концептът залага на новите технологии и футуристични дизайн с интересни светлини свързани в една линия.

Последният модел е осъвременена версия на първия проект на Христов от 2021-ва, но без покрив. Кабриото има повече общи черти с оригиналното Yugo, като представя четири места и модернизирани форми на оригиналния модел.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • баба айше
    03.07.2023 8:00
    що е северномакедонец-все е юнак! що е юнак-все е лайно.........
  • Съдията Дред
    03.07.2023 13:17
    Юго е най големия боклук, в който съм сядал. Не случайно по пътищата не може да се види нито една, всичко изгни. Но макетата ги гони юго носталгията. Аз съжалявам само, че Лепа Брена не е млада.
  • Благой
    04.07.2023 13:32
    Фантазиите на Вероника