Семейство с Волга върти шашма от 40 г., създава проблеми на цял блок СНИМКИ

  • 04.08.2019 8:50 /
  • 55915 /
  • 0
Семейство с Волга върти шашма от 40 г., създава проблеми на цял блок СНИМКИ

Стара Волга стои паркирана на едно и също място вече 40 години, обявиха живеещите на ул. "Васил Априлов" 100 в Пловдив.

Местата за паркиране в града не достигат, а на този терен колата стои още от 70-те години на миналия век, недоволстват съседите. Собственикът я карал рядко и винаги паркирал на едно и също място. То било обозначено за инвалиди, след като общината направила нов паркинг пред блока, съобщава marica.bg

„След като реконструираха паркинга, бяха обособени две паркоместа за хора с увреждания, едното от които беше заето от Димо Везиров. Той продължи да спира автомобила си там, без да има разрешение. След няколко месеца почина, а жена му се премести да живее другаде. Синът му Недялко обаче реши, че няма проблем колата да продължи да си стои там“, обяснява Николай Здравков.

Пенсионер кара 42-годишна “Волга”, сам изработва на струг части за ремонта й

След като извикали КАТ, органите на реда го принудили да я премести. „Махна я за 3 месеца, ала след като изкара инвалиден талон, най-вероятно на името на майка си, пак я върна. И от тогава досега не е мърдана. Аз майката не съм я виждала никога да кара колата. А и дори и адресната регистрация да е тук, тя не живее в блока“, казва Здравков.

По думите му това създавало проблем не само на живеещите в кооперацията, но и на хора с увреждания, които трябва да стигнат до офисите и магазините под блока.

Вижте най-удивителния съветски тунинг на ГАЗ-21 Волга (СНИМКИ)

Така колата продължава да заема все по-недостигащите места за паркиране за инвалиди. Законово обаче не могат да я помръднат.

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

КОМЕНТИРАЙ