Шефът на Audi разясни как ще се променят имената на моделите

  • 08.04.2023 12:50 /
  • 10990 /
  • 1
Шефът на Audi разясни как ще се променят имената на моделите

Подобно на други автомобилни производители, Audi се готви за голямата суматоха, причинена от електрическите превозни средства. Ето защо предстоят големи промени в линията на автомобилите.

Ще се появявят нови имена за електромобилите и автомобилите с двигатели с вътрешно горене, предупреди главният изпълнителен директор на Audi Маркус Дюсман.

Но Audi не се отказва от своята буквено-цифрова схема от имена. Просто ще я промени.

В бъдеще ще бъде така: нечетните числа ще представляват двигатели с вътрешно горене, а четните ще бъдат за електрическите коли“, обяснява Дюсман.

Промените ще започнат с A4, чието следващо поколение ще бъде преименувано на A5. Впоследствие настоящият A6 ще се превърне в A7. Моделите A4 и A6 ще останат, само че ще бъдат напълно електрически.

Днес колите Audi с нечетни номера, като A5 и A7, са автомобили купе, които са версии на седани с четни номера на седаните (в дадения случай A4 и A6).

Все още не е известно как компанията ще обозначава вида на каросерията на моделите, но Дюсман е обещал да разясни това "по-късно".

Въпреки този опит да раздели гамата си от модели между електрически коли и автомобили с двигатели с вътрешно горене, Audi няма да се откаже от названието e-tron. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • НЕ на котлоните!
    08.04.2023 19:17
    Баси простотията баси!