Шеф във Ferrari разкри как италианската електричка ще бие Tesla

  • 01.03.2023 10:06 /
  • 740 /
  • 1
Шеф във Ferrari разкри как италианската електричка ще бие Tesla

Разкриха с какво електромобилът Ferrari ще се различава от тези на Tesla. Шефът на италианската компания Бенедето Виня даде интервю за Automotive News, в което представи свои размисли относно Ferrari-то на батерии. 

Според топ мениджъра Ferrari с нулеви емисии ще се различава от сегашните електрически автомобили по "тръпката от шофирането". Виня каза, че функционалните автомобили като Tesla просто са предназначени за пътувания от точка А до точка Б.

Новият изпълнителен директор на Ferrari все пак отдаде почит на Tesla: благодарение на компанията на Илон Мъск автомобилните производители ускориха развитието на електрическите превозни средства. Преди появата на Tesla "всичко се случваше твърде бавно", т.е. именно Мъск стана катализатор за електрическата революция в автомобилната индустрия.

Бенедето Виня обеща, че електрическият автомобил на Ferrari ще бъде толкова вълнуващ, колкото са и моделите с ДВГ.

Топ мениджърът спомена комбинация от фактори, които създават "тръпката от шофирането" – това са надлъжното и напречното ускорение, звукът, моментите на превключване на предавките и спирачната ефективност.

Виня даде да се разбере, че всичко това няма да се промени с преминаването към електричеството. Не се казва директно, но изглежда, че в Maranello планират да работят върху синтетичен звук и да добавят специален режим на шофиране към електрическия автомобил с имитация на превключване на предавките.

Продажбите на първия електромобил на Ferrari ще започнат през 2026 година. Списъкът с нови продукти за тази година все още не е оповестен, но вече е обявено, че гамата ще бъде попълнена с четири модела. Сред вероятните премиери са Roma кабриолет и наследник на купето с преден двигател с V12 двигател.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • реплика
    04.03.2023 10:14
    Човека го каза в прав текст ТЕСЛА Е НЕЩО КАТО КОЛА НО НЕ Е.