Седем приятни екстри на новата Skoda Octavia ВИДЕО

  • 27.10.2020 6:25 /
  • 2550 /
  • 0
Седем приятни екстри на новата Skoda Octavia ВИДЕО

Новата Октавия, съдейки по оборудването, трябва да надмине предшественика си. Но трябва да се отбележи, че автомобилът малко е поскъпнал. 

Експертите от "За Рулем" намериха в колата няколко приятни плюса (освен нейните характеристики на пътя и ергономия). 

Мястото на шофьора е подобрено аз сметка на новото табло с приборите и двуспицовия волан, който не скрива информацията от приборите. 

Безжичното зареждане на смартфон днес няма да учуди никого. В новата Октавия, естествено, такова има. Няма да се учуди човек и от изобилието на USB-портове.

В Октавията те са пет USB-C. Два се намират до безжичното зареждане, в нишата пред селектора на автомата. Още два има на задната седалка, а петият порт е скрит до огледалото за задно виждане, като е удобен за включването на видеорегистратори. 

Двигателят 1.4 TSI с мощност от 150 конски сили е запазен, но сега работи не в комбинация с роботизираната кутия DSG, а с 8-степенен автомат Aisin, като промяната е призвана да спечели повече фенове на колата.

На подглавниците на предните седалки може да бъдат монтирани стойки за таблети и смартфони, което прави колата по-комфортна за дълги пътувания. Въпросните по-скоро ще се продават като аксесоари, но не е изключено да влязат в някои пакети за оборудване. 

Вратата на багажника е получила виртуален педал, с чиято помощ тя може да бъде отворена без ръце - с едно движение на крака. 

"Запазили сме традиционните решения Simply Clever, например, скритата във вратичката на резервоара стъргалка за лед, а също сме и добавили някои нови решения. Това не са само удобни джобове за смартфон за пътниците на задната седалка, но и фунийка на гърлото на резервоара за течността за чистачки, благодарение на която течността не се излива", заявяват от Шкода.

За специалната ниша за фирмения чадър във вратата на съвременните модели на Шкода знаят почти всички, но не всички знаят, че във вратите може да се държи и четка за почистването на колата от сняг, както и чадър в случай на топла зима, като миналата. 

Нишите са две - по една в предните врати, така човек може да има четка и чадър, или два чадъра в запас. При това човек не трябва да се притеснява от водата, и двете ниши са снабдени с дренажна система. 

Пътният просвет на новата Октавия е увеличен до 160 мм, а багажникът с 10 литра, до 540 литра. Тези придобивки, макар и незначителни, са си доста неизлишни. 

Затова си струва да проверите, дали вие не сте един от потенциалните купувачи на новата Октавия. 

"Портретът на купувача на нашата Шкода Октавия през последните години принципиално не се променя. Това са, предимно, семейни двойки с деца, водещи активен начин на живот и обичащи да пътешестват. Те използват всичките технически постижения на съвременния свят", казват още от Шкода.  

 

КОМЕНТИРАЙ