Санкции ли: Новият завод на Mercedes-Benz в Русия се открива през април 2019 г. (СНИМКИ)

 • 05.12.2018 5:04 /
 • 5154 /
 • 2
Санкции ли: Новият завод на Mercedes-Benz в Русия се открива през април 2019 г. (СНИМКИ)

Новият завод на Mercedes-Benz, който понастоящем се изгражда в индустриалния парк "Есипово" близо до Москва, ще започне работа през април 2019 г. По този начин, първият автомобил за клиенти на компанията ще излезе от конвейера в края на първото тримесечие на следващата година. За всичко това разказа генералният директор на "Мерседес-Бенц Манюфекчъринг Рус" Аксел Бензе пред световните издания.

Първият автомобил, сглобена в новата фабрика до Москва, вероятно ще бъде седанът E-Class на Mercedes-Benz, след което производствената линия ще бъде разширена с всъдеходите GLE, GLC и GLS.

 

Откриването на новия завод на Mercedes-Benz в региона на Москва ще има положителен ефект и върху социално-икономическия климат на региона - над 1000 работни места ще бъдат създадени там.

Очаква се, че още през 2019 г. предприятието да преодолее бройката от 20 хил. произведени автомобила, а територията му ще обхване всички етапи на производство едновременно: от монтажа и боядисването до окончателното сглобяване.

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Българин в Москва
  05.12.2018 8:00
  Е сега ще видят как се правят хубави коли, та да направят и те нещо свястно, че се излагат, нямат нищо читаво, всичко им е с технология от миналия век.
 • до българин в москва
  05.12.2018 9:36
  Ами нали си там на място, гледай! Иначе си е друго да сглобяваш (дори не ги боядисват!) китайски коли в Ловеч...