Само Вин Дизел липсва: Автобус на газ избухна като факла и изгоря до основи ВИДЕО

  • 03.05.2022 8:47 /
  • 4251 /
  • 0
Само Вин Дизел липсва: Автобус на газ избухна като факла и изгоря до основи ВИДЕО

Алтернативните видове горива, например, втечнения природен газ, са прост и ефективен способ автомобилът да стане по-икономичн и безвреден за околната среда. Но от време на време все нещо се обърква и от колата може да остане само изгорялата каросерия. 

Именно това се е случило с автобус близо до италианския град Перуджа. Автобусът с бълващите пламъци бутилки за газ на покрива е изглеждал като изстрелвана в космоса ракета. 

Веднага трябва да се отбележи, че в резултат на пожара пострадали няма. Пътници в салона не е имало, а шофьорът своевременно е успял да изскочи от автобуса и да извика пожарната. Но когато огнеборците пристигнали на мястото на инцидента, вече нямало какво да гасят. 

В социалните мрежи относно пожара обаче се появиха редица версии. Едни доказваха, че гори електробус, други - че така може да гори само бутилка с водород. 

Автобусът Irisbus Iveco Cityclass обаче е снабден с обикновен двигател и бутилки за газ, монтирани на покрива.  

Това не е първият случай, когато автобус, работещ на втечнен природен газ, се запалва. Все пак трябва да се отбележи, че това се случва изключително рядко.  

Второ видео, заснето от пожарникарите, показва с каква огромна температура гори автобуса - около него дори и асфалта се разтапя. 

 

КОМЕНТИРАЙ