Салонът на новата S-класа ще получи пет монитора ВИДЕО

  • 09.07.2020 8:17 /
  • 2996 /
  • 1
Салонът на новата S-класа ще получи пет монитора ВИДЕО

Компанията Mercedes-Benz най-накрая представи интериора на новата S-класа. Ще трябва да забравим всичко, което сме знаели за W222, защото салонът на неговия приемник е съвсем друг. 

Да вземем например механичните копчета и превключватели. Броят им е намален. При това не с две-три-преброихме цели 27 копчета, които липсват. 

Управлението на фаровете и чистачките се извършва по старому, но редица други функции се активират или с помощта на виртуални копчета, или с гласови команди, както и с жестове. 

Що се отнася до настроите на климатроника, от компанията заявиха, че те са скрити в долната част на централния дисплей и с лекота се извикват на централния екран. 

Като цяло в обновената S-класа са монтирани пет дисплея. Става дума за изцяло дигитализираното табло с приборите, екранът на информационно-развлекателната система и три дисплея за пътниците отзад: два на гърба на седалките и един в централната колонка. 

Всичките монитори използват технологията OLED, която прави графиките по-ясни и намалява потреблението на електричеството с 30% спрямо обикновените дисплеи. 

Друга новост, представена в W223, е допълнителният дисплей с поддръжка за добавена реалност за навигация и системите за помощ на шофьора. 

Ъгълът на видимостта е 20 градуса по хоризонтала и 5 градуса по вертикала, при което изображението се появява на практика на разстояние от 10 метра пред автомобила, което е еквивалентно на 77-инчов монитор. 

Същите технологии се използват в съвременните проектори в кината. 

Премиерата на новата S—класа е разбита на три части. Днес бе първата част. Вторият епизод ще бъде на 29 юли. Той ще е посветен на безопасността и комфорта, а третия и последен епизод ще излезе на 12 август. Той ще разкаже за разкоша на салона. 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • шофер
    10.07.2020 16:18
    Яко! Германска технология в действие. Супер яка кола, както и всички останали германски. Кеф ти Ес-ка, кеф ти АМГ, М-пакет, ЕрЕс куаттро, Инсигниа, Голф, Кайен, Фокус .... Коли на МАХ!