С очите на очевидец: Вижте откриването на Автомобилен салон София 2019

  • 11.10.2019 16:51 /
  • 3661 /
  • 0
С очите на очевидец: Вижте откриването на Автомобилен салон София 2019

Международният автомобилен салон София 2019  отвори врати. В рамките на 10 дни посетителите ще могат да видят най-доброто, което автомобилната индустрия може да предложи тази година. Всички водещи производители са сърбани под покрива на Интер експо център София. 

Изложението се организира от Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България.

То е едно от едно от 12-е изложения в света, включени в официалния календар на Международната организация на автомобилните производители наред с автосалоните в Париж, Женева, Детройт, Токио и Франкфурт. 

 

"Днес ще видим това, на което световната автомобилна индустрия е способна. Онова, което световната автомобилна индустрия предлага като трендове. Това не е витрина, а отворени врати на автомобилния свят.

Всичко, което бългрският потребител може да направи, е да избере от онова, което ще види тук", каза Александър Миланов, председател на Асоциацията на автомобилните производители. 

По думите на Миланов, Асоциацията на автомобилните производители през последните години е един от най-мощните организатори на българския бизнес. "При нас членуват 45 членове, но те са направили инвестиции от над 700 милиона лева през последните 10 години.

Цялостният ни екип надвишава 7000 високо квалифицирани специалисти. Обемът на търговката дейност е над 33 милиарда лева. Тук ще може да видим актуалния статус на света на автомобила днес", каза още Миланов. 

"Работим за бизнес климата и България може да бъде един достоен партньор, който е лидер в региона по финансова стабилност, по икономическо развитие. Автомобилният бранш е еди от онези, които постигат целите за устойчиво развитие.

Днес ще видим автомобили, които са с алтернативно задвижване, които постигат целите на екологичното развитие. България може да бъде един силен инвестиционен партньор на всичките производители, които са в залите.

През последните 12 месеца министерство на икономиката е подкрепило инвестиции в автомобилния сектор в България на стойност 170 милиона лева и 3000 работни места", заяви на свой ред заместник-министърът на икономиката Лъчезар Борисов 

"В много други части на света подобни изложения, като че ли с в криза. Броят на компаниите, които рекламират и участват намалява. А София бележи рекорд след рекорд. Това е доказателство за позитивната динамика, за мечтата ни да бъдем в центъра на индустриите, на продуктите на бъдещето в сферата на мобилността.

Постигнали сме рекорден брой изпълнители, работни места, продажби, рекордни обороти. Иска ми се тази екосистема, която създадохме, тази вълшебна думичка "сътрудничество", което се установи в България между всички - търговци, производители, университети, държавни институции - да продължи все по-силно заедно напред, защото нашата мечта е много по-голяма. Днес тук има рекорден брой продукти на бъдещето.

Българите могат да го пипнат, да го видят", заяви президентът Росен Плевнелиев. 

"Вече подготвяме нова стратегия за развитието на автомобилния сектор на България до 2030 година. Тази стратегия ще бъде предадена на правителството до не повече от месец-два.

Тя ще бъде интегрирана в стратегията България 2030, като всеобхватен инструмент за развитие. В тази стратегия ще заложим всичко смислено, което вие искате да се случи.

Знаем, че има проблеми, като сериозните субсидии в съседните държави за ел. автомобили. Различна политика по отношение на вноса.

Проблеми има, но и решения има. Убеден съм, че вървим напред и нагоре", каза още Плевнелиев.  

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В АВТО.БЛИЦ. Посещавайте ни редовно, за да видите с очите на очевидец, все едно сте там, щандовете на производителите и лъскавите им коли.  

КОМЕНТИРАЙ