С каква кола пристигна Ким Чен Ун в Русия ВИДЕО

  • 14.09.2023 10:27 /
  • 6671 /
  • 0
С каква кола пристигна Ким Чен Ун в Русия ВИДЕО

Ръководителят на Северна Корея Ким Чен-ун прекара два дни в Руската федерация - 12 и 13 септември. Традиционно той пристигна със своя Maybach, въпреки че такива коли никога не са доставяни в КНДР, пише Факти бг.

Що за кола е това?

Във видеото е лесно да се разпознае най-луксозният Maybach 62 с дълга база , който се произвежда от 2002 до 2012 г. По-рано Mercedes-Benz официално заяви, че не е доставял такъв автомобил на Северна Корея, тъй като забраната за доставка на луксозни стоки в тази страна е в сила от 2006 г.

Въпреки това закупуването на такова превозно средство на вторичния пазар не е проблем.

Ако днешните Mercedes-Maybach са само най-добрите версии на стандартната S-класа, то Maybach от онези години е далеч по-специална кола.

Дори основната версия на Maybach 57 е просто огромна: дължина - 5 734 мм. За сравнение: настоящият Mercedes-Maybach има дължина 5 469 мм. Но при Ким Чен Ун виждаме версията “62” с дължина от цели 6 171 мм.

От някои ъгли изглежда, че колата е преработена: покривът изглежда повдигнат. Дали е бронирана и колко луксозно е декориран интериорът, можем само да гадаем. Вижте повече във видеото.

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ