Руснаците тестват нова бронирана кола за войната в Украйна

  • 28.02.2023 9:14 /
  • 9806 /
  • 1
Руснаците тестват нова бронирана кола за войната в Украйна

Новият брониран автомобил е разработен на базата на бронираната кола Typhoon-VDV, специално за руската специална военна операция в Украйна. Бронираната машина е предназначена за откриване и разпознаване на цели. Тя също така определя точните координати и ги предава на високоточни оръжия.

За първи път новата кола бе показана на форума "Армия-2022" и бе изложена под името "Product 3R19U07". За база е взета бронираната кола тайфун-ВДВ.

Сега текат заводските изпитания на превозното средство, а в началото на лятото на 2023 г. ще започнат държавни изпитания на бронираната разузнавателна машина.

Тестовете осигуряват работата на машината и нейното оборудване при екстремни метеорологични условия - в студа и в жегата, по време на проливни дъждове и други валежи.

Известно е, че разузнавателният комплекс на новата бронирана разузнавателна машина има инфрачервени канали за близък, среден и далечен обхват, както и канал за откриване на оптични средства.

Това означава, че разузнавателното оборудване е в състояние да открива снайперисти на дълги разстояния, а оттам и засади. Обхватът на идентификация е поразителен. Комплексът е в състояние да открие дори сам човек на разстояние до 18 километра.

Характеристики на бронираната машина "Тайфун-ВДВ" 

- Тегло — 13,5 т

- Скорост – до 100 км/ч

- Способен да преодолее изкачване на 30 градуса, брод с дълбочина 1,9 м

- Мощност на двигателя — 350 к.с.

- Резерв на мощност — 1200 км

- Оръдие — 2A42 30 mm

- Боеприпаси — 200 високоексплозивни фрагментации и 100 бронебойни проследяващи боеприпаси

- Целеви обхват — до 2 км

- Капацитет – 6 човека + командир и шофьор-механик

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • феьсаргсдь
    28.02.2023 17:03
    Те това е истината. Искам едно такова да си ходя на работа с него.