Руснаците посочиха колите, които най-много мразят

  • 14.12.2022 8:33 /
  • 74350 /
  • 6
Руснаците посочиха колите, които най-много мразят

Руските собственици на автомобили гласуваха за марките автомобили, които им причиняват най-негативни емоции. Проучването е направено от портала Drome, като респондентите са поканени да оценят различните характеристики на своите автомобили – от екстериора до интериора и двигателя.

В резултат на това беше съставен списък от 10 анти-фаворити, лидери от които бяха IZH, UAZ и ZAZ. На четвърто място се нарежда южнокорейският Daewoo.

Позициите от пета до седма са заети от местните марки Москвич, ГАЗ и Лада. Осмото място зае Vortex, който произвеждаше копия на Chery в Таганрог, а деветото - италианският Fiat.

На десето място в антирейтинга е самият Chery, който между другото стана най-популярната чуждестранна марка на руския пазар през ноември с резултат от 5537 продадени коли.

Руските собственици на автомобили оцениха най-високо автомобилите от премиум  класа. В списъка с фаворити бяха японските Lexus и Infiniti, както и британските Jaguar и германското Porsche, които получиха най-високи оценки по редица параметри.

Любопитно е, че във Великобритания Porsche се смята за най-ненадеждната кола: производителят неочаквано оглави класацията, съставена от Warrantywise въз основа на данни за честотата на ремонтите.

Останалите места в списъка също отидоха за европейски марки: Land Rover, Jaguar, Alfa Romeo, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Vauxhall и Volvo, а Mitsubishi стана най-лошият сред азиатските.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Бай Х..
    14.12.2022 10:38
    Руснака си обича тачанката,защото с нея вътворява мир по целият свят !!!
  • Уйко
    14.12.2022 12:16
    Рашките карат само западни . И те угадиха мекото на баницата
  • Expert
    14.12.2022 18:59
    Е скоро няма да могат да карат друго, освен марките в челото на антирейтинговата класация, да им е честито! Джуджето ги нагласи добре!
  • Мики
    17.12.2022 15:59
    Да най после трезва приценкана руснаците е вярно е че тези коли са си трошки ама нали са им Родни и смятах че ще ги защитят ама явно много са патили от тях /ама и ние/ та ги обявиха за боклуци каквито са си ЗаЗ Москвич УАз и т.нВярно е!
  • Курци
    17.12.2022 18:33
    Ще карат танкове в Европа
  • Коча
    20.12.2022 20:03
    Ще карат танкове в Европа, по точно в европейската част на руския к.неф.