Руснаците говориха за плюсовете и минусите на китайските автомобили

  • 05.07.2023 7:41 /
  • 8740 /
  • 2
Руснаците говориха за плюсовете и минусите на китайските автомобили

Руски шофьори споделиха мнението си за китайските автомобили. Автомобилите от Поднебесната продължават да печелят популярност на променения пазар на автомобили в страната, който напусна западните марки.

Както установи Avtostat, провеждайки проучвания през 2019 и 2023 г., руснаците постепенно свикват с „китайците“ и започват да ги оценяват по-високо.

В проучването водачите бяха помолени да оценят колите по набор от критерии (качество на изработка, управление, безопасност и други) по 100-точкова скала.

Средният резултат на удовлетвореност от китайските автомобили е по-висок, отколкото през 2019 г. - 84,2 точки срещу 80.

Най-много руснаците все още харесват техния дизайн и интериор, които набират над 90 точки. Оценката на динамиката при ускорението се е увеличила с 15,2 точки за четири години, издръжливостта на боята - с 13,4 точки, качеството на изработка - с 8,1 точки, шумоизолацията - със 7,5 точки.

Безопасността и надеждността, които за мнозина са аргументи против "китайците", също са се увеличили - съответно с 4,7 и 3,2 точки.

В същото време управлението и стабилността, както и видимостта и ергономичността са все още в червената зона. Експертите обясняват това с факта, че шофьорите са станали по-взискателни към автомобилите като цяло.

Повечето руски шофьори все още предпочитат употребявана европейска кола пред нова китайска на същата цена: около 67 процента от участниците в скорошна анкета гласуваха за „европеец“ с пробег .

Освен това младите хора на възраст от 18 до 30 години са най-благосклонни към автомобилите от Китай.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Гърби
    05.07.2023 12:10
    Ами да им продам мойто "велико хипер трипер мега гига модерно хай тех" германско ауди тогава. Кат пещерата на Али Баба е: само гълта кинти и нищо насреща. Че и на сезам не кълве:))) Има да реват за някой китаец после, та чак червата ще им изскочат:)))
  • защо бе
    07.07.2023 13:23
    Като не харесвате китайските,защо не си направите ваша? Ама не можете. Вие сте царе на оръжията!