Руската марка ГАЗ разби конкуренцията с първия си електрически микробус

  • 01.10.2020 8:30 /
  • 2046 /
  • 0
Руската марка ГАЗ разби конкуренцията с първия си електрически микробус

Автомобилният завод в руския град Горки пусна първите предсерийни микробуси GAZelle e-NN, оборудвани със 136-конски сили електрически двигател.

На конференцията "Цифровата индустрия на промишлена Русия" GAZ представи три предварителни модела на първия руски търговски електрически автомобил GAZelle e-NN. На транспортната лента на завода в Горки бяха сглобени представителен микробус, совалков микробус и комби. Това се казва в прессъобщението на комапнията, информира RBC.

Дизайнът на GAZelle e-NN предвижда използването на шасито, каросерията и интериорните елементи на стандартните търговски превозни средства "GAZelle NEXT" заедно с изцяло нови електрически компоненти.

Те включват тягови батерии, електрически мотор, преобразувател на напрежение, зарядно устройство и други компоненти. Брутното тегло на превозното средство е 4,6 тона с товароподемност до 2,5 тона.

GAZelle e-NN е оборудван със синхронен електромотор с постоянни магнити, осигуряващ мощност 100 kW (136 к.с.) и 310 Nm въртящ момент.

Двигателят се захранва от батерии с капацитет от 48 киловатчаса, който позволяват да изминете до 120 километра без презареждане. Максималната скорост на електрическата кола е 100 км в час.

В същото време, по желание на клиента, автомобилът може да бъде оборудван с допълнителна батерия, която почти ще удвои резерва от мощност - до 200 километра автономен пробег.

Със специалната система за бързо зареждане можете да попълните акумулатура от 0 до 80% за 30 минути.

Датите за начало на продажбите и цените за GAZelle e-NN ще бъдат обявени по-късно.

Автомобилният завод в Горки вече стартира руските продажби на стандартни търговски превозни средства от новото поколение на семейство GAZelle , обозначено като NN.

Моделът е изграден върху нова интелигентна платформа, която значително намалява нивото на шум и вибрации. Бяха направени повече от 50 дизайнерски и технологични промени за увеличаване на ресурса и надеждността на ключовите единици.

Цените на автомобилите, които се предлагат в различни модификации с бензинови и дизелови двигатели, варират от 1,3 до 2,2 милиона рубли (между15 000 и 27 000 евро, бел. ред.).

КОМЕНТИРАЙ