Rolls-Royce Cullinan - изтънчен стил и свръхлукс (СНИМКИ/ВИДЕО)

  • 26.11.2018 8:41 /
  • 4810 /
  • 3
Rolls-Royce Cullinan - изтънчен стил и свръхлукс (СНИМКИ/ВИДЕО)

Първият свръхлуксозен автомобил Rolls-Royce Cullinan беше представен официално у нас. Всъдеходът е кръстен на най-големия диамант, откриван досега. Новият Cullinan беше представен за пръв път миналата седмица в София. 

Първият високопроходим Rolls-Royce е способен да премине всички препятствия, за да достигне до желаната дестинация. Новият всъдеход Cullinan предлага изобилие от лукс и плавност за иначе непредвидима ежедневна кола.

Новият автомобил е способен да премахне всяка грижа на пътя, осигурявайки на собственика си, без никакво усилие, луксозно изживяване навсякъде и при всяко едно пътуване. Rolls-Royce Cullinan е отговор на желанията на клиентите, който ще сбъдне мечтата им за луксозно офроуд пътуване. Това е вторият нов Rolls-Royce, който е базиран на изцяло алуминиевата архитектура на лукса.

Създателите на Cullinan сравняват возията по пресечен терен с комфорта на летящо килимче. За активирането на офроуд режим на шасито трябва само да се натисне специален бутон на централната конзола.

В салона седалките на втория ред са поставени малко по-високо от предните, за да осигурят по-добро виждане на пътниците. В задната част са предвидени специални маси, които могат да бъдат изтеглени с натискане на бутон. При отваряне на вратите автомобилът автоматично се спуска с 40 мм за лесно слизане или качване.

Cullinan е еднакво перфектен навсякъде – в ежедневието, когато карате децата на училище или пристигайки пред операта.

Със стил този Rolls-Royce ще ви отведе до някой самотен плаж, като в същото време без усилия ще разоре кал и чакъл, за да ви закара до любимото рибарско място или до някоя гора. Стотици тестове на пътя в цялата планета доказаха, че колата е способна да се справи с всякакъв терен.

Изтънченото и гъвкаво въздушно окачване се грижи за безопасността на пътниците в Rolls-Royce Cullinan на всякакви терени, независимо дали е на пътя или извън него. В същото време това е първата кола, която има триобемен дизайн в сегмента на SUV. Разделителната стена между багажната част и пътническото купе създава уникален комфорт за пътника.

Новият Rolls-Royce Cullinan се задвижва от 6,75-литров V12-цилиндров битурбо бензинов двигател и развива мощност от 571 к.с. и цели 850 Нм максимален въртящ момент. Скоростната кутия е 8-степенна автоматична. Изцяло нова е системата за задвижване на четирите колела, благодарение на която автомобилът преодолява всяко предизвикателство извън пътя.

Ускорението от място до 100 км/ч отнема едва 5,2 секунди, а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

Новият Rolls-Royce Cullinan предлага всякакви елементи по поръчка, разработени за различните нужди на своите собственици. Една от най-интересните опции е развлекателният модул, който представлява специално моторизирано чекмедже, в което се помещават оборудването и принадлежностите, необходими за всяко занимание на собственика на Cullinan.

То се намира в задното отделение на автомобила и може лесно да се отвори с натискането на бутон. Първите клиенти ще получат своя Rolls-Royce Cullinan през първото тримесечие на 2019 година. Според представители на компанията, цената на новия свръхлуксозен всъдеход започва от 265 000 евро, а с добавянето на различни опции, сумата може да нарасне и двойно.

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • габровец
    26.11.2018 9:23
    а, възможност за газ има ли? :)
  • Бай Кузи с големите бузи
    27.11.2018 16:46
    Лада 2107 с по високи пружини
  • Бай Кузи с големите бузи
    27.11.2018 16:49
    Газ/чорапи/наметало-пристьпи кьм уреда прави 1 прави 2