Родни експерти разкриха най-ценните съвети за зимното шофиране ВИДЕО

  • 01.02.2021 8:33 /
  • 700 /
  • 1
Родни експерти разкриха най-ценните съвети за зимното шофиране ВИДЕО

Днес ще си говорим за честите грешки по време на зимното шофиране. Ще ви дадем безценни съвети и ще ви покажем, че с лекота можем да се предпазим в снежните ситуации.

Рубриката на Bri4ka.com е част от общите усилия за повишаване на пътната безопасност и се реализира съвместно с Държавна агенция “Безопасност на движението по пътищата”.

Нека бъдем по-внимателни и да останем живи на пътя!

Едно от най-важните неща при зимното шофиране е зимната гума. Основните разлики между зимната и лятната гума са качеството на каучука и ламелите по корпуса ѝ. Друго важно нещо е качественото гориво, особено при дизелите.

Също е редно в един автомобила да има светлоотразителни жилетки, които да са ни под ръка. Друга важна част е почистването на снега и леда от каросерията и стъклата на автомобила. Трябва да имаме целия набор от зимни течности, също и лопатка.

За зимата е важно да имаме и хубав фенер. Препоръчително е да се зарежда в запалката на автомобила, защото от студа конвенционалните батерии се разреждат.   

Много интересни и полезни съвети и трикове за зимното шофиране, сред които как да потеглите от заледено място и защо понякога е полезно да изключвате тракшън  контрола, може да научите във видеото по-долу.  

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Shrek
    01.02.2021 22:42
    Тъпаци! Не можело да изкараш кола с автоматични скорости.....