Революционна промяна в Китай, свързана с горивата за автомобили!

  • 23.03.2019 9:55 /
  • 11804 /
  • 1
Революционна промяна в Китай, свързана с горивата за автомобили!

Китайското правителство обяви началото на кампания за масово преоборудване на държавния автомобилен парк и такситата за работа на метилов спирт. Нареждане за използването на алтернативното гориво е спуснато едновременно до осем правителствени департамента, включително и до Държавния комитет по реформите и развитието.

На метилов спирт ще преминат автопарковете на правителствените служби, таксиметровите автомобили и лекотоварните возила за доставки. Кампанията ще се провежда в региони, които са богати на суровини за производството на метанол като провинциите Шънси, Шанси, Гансу и Гуейджоу.

Превратен момент с цената на електромобилите! Скоро може да струват колкото...

По улиците на административния център на Шънси гр. Сиан още тази година ще излязат 10 000 автомобила на метилов спирт, а в Гуейян, административен център на провинция Гуейджоу - 7 000. По този начин автопаркът на метанол в Китай ще нарасне близо три пъти спрямо сега съществуващите 6 600 автомобила на спирт.

Ето кой е най-продаваният електромобил в света (СНИМКИ)

Китай усилено търси алтернативи на петрола заради огромните проблеми с екологията, тъй като 30% от вредните емисии в страната се отделят от превозните средства. В момента на Поднебесната се падат 50% от продажбите на автомобили с алтернативно задвижване./auto.blitz.bg

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • KOKO
    23.03.2019 21:00
    ЕВАЛА НА КИТАЙЦИТЕ...ТОВА СА ХОРА КОИТО ЖИВЕЯТ В ХАРМОНИЯ С ПРИРОДАТА КАКТО И ЯПОНИЯ.....НЯМА ДРУГА ТАКАВА ДЪРЖАВА КОЯТО ДА МИСЛИ ЗА ПРИРОДАТА КАТО ТЯХ...