Революция в елмобилите: 5 минути зареждаш колата с ток, изминаваш 500 километра

  • 19.10.2021 9:34 /
  • 2564 /
  • 1
Революция в елмобилите: 5 минути зареждаш колата с ток, изминаваш 500 километра

Преди няколко дни компанията Piëch Automotive представи серийната версия на автомобила Piëch GT. Купето, естествено, е много красиво, но много по-интересни са технологиите, които са внедрени в колата. 

Заявеното време за зареждане на батериите на този електромобил е само 4 минути и 40 секунди. При това колата получава запас от пробег до 500 километра. Това е възможно благодарение на специалните батерии на хонконгския производител на акумулатори Desten и система за зареждане с 900 кВт.

В основата на технологията са заложени нови материали и специално построяване на акумулаторните клетки. Батериите са разчетени на 3000 цикъла зареждане-разреждане, което означава, че ресурсът им е около половин милион километра. 

500 км за 5 минут — установлен новый рекорд зарядки

От Desten заявяват, че при зареждането новият акумулатор не се нагрява с повече от 15 градуса спрямо температурата на околната среда. Като това е потвърдено от независима експертиза. 

Също така от компанията разказаха, че батериите се състоят от елементи с капацитет19 А.ч, които не изискват течност за охлаждане. В резултат те се разполагат по-плътно и батерията е по-компактна. 

Компанията твърди още, че планира да монтира своите зарядни устройства по пътищата и паркингите, а също и да ги продава на всички желаещи. 

Единствената уловка се свежда до това, че от компанията не желаят да разкрият химическия състав на батерията си. Не е известно и кой е провел така наречените независими експертизи. Първи обаче на новата технология ще се радват жителите на Индонезия. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Парен чук
    21.10.2021 1:15
    Много революционери нещо, докат се намъдруват май видородът ще им ритне столчето