Революционна екстра за новите електрически автомобили на BMW ВИДЕО

  • 16.03.2023 9:35 /
  • 4899 /
  • 0
Революционна екстра за новите електрически автомобили на BMW ВИДЕО

В бъдещите електрически автомобили на BMW ще се появи революционен head-up дисплей. Технологията BMW Panoramic Vision дебютира на концептуалния i Vision Dee и след няколко години ще бъде тествана от серийните модели Neue Klasse.

Прожекционният екран заема цялата ширина на долния ръб на предното стъкло. Той може да се персонализира и ви позволява да получите фундаментално различно потребителско изживяване. Гамата на Neue Klasse ще включва минимум шест модела. Първият ще бъде представен през 2025 г.

Усъвършенстваната версия на head-up дисплея, която дебютира в концепта BMW i Vision Dee, носи продуктово име - BMW Panoramic Vision. Технологията ще отиде при електрическите автомобили Neue Klasse, които ще бъдат пуснати на пазара през 2025 година.

Тя ще предложи не само ново ниво на взаимодействие между машина и човек, но и ще даде известна свобода на интериорните дизайнери.

За разлика от обичайните "проектори", Panoramic Vision използва цялата ширина на предното стъкло. Изображението с повишена четливост се прожектира върху тъмна област в долния край и какви данни да се показват се избират от водача.

До 2028 г. ще бъдат представени шест модела Neue Klasse. Според някои информации линията ще се оглавява от компактен седан и кросоувър. Първите автомобили от "новия клас" ще застанат на конвейера на завода в унгарския Дебрецен през втората половина на 2025 година.

От 2026 г. сглобяването им ще се организира и в най-старото предприятие на BMW Group в Мюнхен. След това електрическите автомобили ще започнат да  се произвеждат във фабриките в мексиканския Сан Луис Потоси и американския Спартанбърг.

BMW планира да увеличи дела на електрическите автомобили в общите продажби до 15% през тази година. През 2025 г. те трябва да нараснат до 25 процента, апрез 2026 г. - до 33 процента.

До 2030 г. електрическите автомобили тябваа да носят  до половината от годишните продажби на марката. Машините Neue Klasse ще бъдат основният двигател.

Те ще се базират на нова електрическа и електронна архитектура, както и на литиево-йонни батерии от следващо поколение, в които има по-малко кобалт, а специфичният капацитет на единица обем е с 20 процента повече.

 

КОМЕНТИРАЙ