Renault ще представи автомобил, който никой няма да има къде да зарежда

  • 12.05.2022 8:33 /
  • 77040 /
  • 4
Renault ще представи автомобил, който никой няма да има къде да зарежда

През януари 2021 година ръководителят на групата Лука де Мео обяви новата стратегия на бранда (Renaulution) и прехода към електрически автомобили в Европа от 2030 година. 

Де Мео обаче направи уговорка, че производството на автомобили с двигател с вътрешно горене ще продължи в случай на недостатъчно развитие на инфраструктурата на зарядните станции. 

Както изглежда, първата стъпка към пълния преход към "чисто електрическата" стратегия е анонсът на нов концептуален автомобил. В рамките на презентацията на финансовите показатели за 2021 година се появи тийзър на концепта, който бе обещано, че ще бъде представен на 19 май 2022 година.  

В съпровождащия текст се говори за водороден двигател. При това за обикновен двигател с вътрешно горене, който работи и на водород.

Водородът също може да допринесе за намаляването на емисиите на CO2. До момента обаче, когато ставаше дума за водород, от Рено говореха само за автомобили с въпросните горивни елементи и изключително търговски транспорт. 

Renault обаче няма да е единствената компания с кола с двигател с вътрешно горене, работещ на водород. Toyota също разработва дадената концепция - с водород в качеството на гориво биха могли да продължат да се използват голямо количество от технологиите, вече проверени при ДВГ. 

Основният аргумент против водорода в качеството на гориво е пълната липса на инфраструктура към момента. 

Тийзърът на концепта на Рено е бил нарисуван под ръководството на главния дизайнер Жил Видал.

По този начин, има малки промени в заявената по-рано стратегия на Рено за електрическата мобилност. Концепткарът, анонсиран на 19 май, няма да е електрически, но затова пък ще бъде CO2 неутрален.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • is.gd/EZdating
    12.05.2022 13:46
    Момичета за забавление във вашия район - https://is.gd/EZdating
  • Като всяко рено...
    13.05.2022 0:36
    излъжеш се да вземеш и бързо изхвърляш!
  • Васил Илиев
    15.05.2022 2:03
    Toyota вече има второ поколение водороден двигател, който се използва за Toyota Mirai. Двигателят е предложен за продажба на всички световни марки автомобили но инсталацията на водородна колонка струва 2 милиона евро и това ще забави процеса.
  • Димитър Георгиев
    18.05.2022 19:40
    Браво