Renault с мащабни планове за Dacia: пуска два нови модела и увеличава производството

  • 10.11.2022 7:45 /
  • 2031 /
  • 0
Renault с мащабни планове за Dacia: пуска два нови модела и увеличава производството

Изпълнителният директор на Renault Group Лука де Мео очерта големи планове за румънския завод и марката Dacia, съобщи Ziarul Financiar. Той обяви, че ще бъдат пуснати още два компактни модела след Bigster (разширен SUV модел).

"Dacia е "чисто злато" за Renault Group", добави той и уточни, че нейният марж на печалба ще се увеличи от 10% на 15%.

Renault представи и планираното си зелено обновяване с две направления: ново звено за електрически превозни средства (водещо подразделение Ampere) и дъщерно дружество за термични и хибридни активи (Horse). 

Заводът Renault Mécanique Roumanie, който произвежда двигатели и трансмисии, ще бъде част от дивизията "Horse" в рамките на новата организация на групата Renault и ще бъде споделен между Renault и Geely.

"Horse ще може да бъде доставчик не само за групата Renault, но също така ще може да доставя и на други компании. Подразделението Horse ще има осем клиента по целия свят, включително Renault, Geely, Dacia, Nissan или Proton. По този начин, ще удвоим доставените обеми", каза Лука де Мео, главен изпълнителен директор на Renault Group.

Продажбите на Renault на автомобили с вътрешно горене спадат. Същевременно през първите девет месеца на 2022 г. хибридните и електрически превозни средства представляват 38% от регистрациите на марката в Европа, което е увеличение от 12% на годишна база.

КОМЕНТИРАЙ