Renault с две уникални премиери на Автомобилен салон София 2022

  • 09.06.2022 8:54 /
  • 4906 /
  • 0
Renault с две уникални премиери на Автомобилен салон София 2022

В рамките на Автомобилен салон София 2022, Renault откри събитието с първата пресконференция за деня. Марката посрещна журналисти и VIP гости на своя изцяло обновен щанд и представи най-новите си попълнения по отношение на модели и услуги.

„През последната година компанията концентрира усилията си в това да превърне Renault в марка за технологии, услуги и чиста енергия. Горди сме, че днес можем да ви представим плода на тези усилия на нашия щанд - Megane E-Tech Electric и Austral. Два изцяло нови модела в нашата гама, благодарение на които, заедно с лансираната миналата година Arkana, да възвърнем позиции в сегмент “C”." заяви Емил Гърнев, генерален мениджър Renault за България, в рамките на пресконференцията.

СИЛНА ЗАЯВКА В СЕГМЕНТ „С“

В рамките на представянето на стратегическия план “Renaulution” в началото на миналата година Лука де Мео, главен изпълнителен директор Renault Group и марката Renault, обяви доброто позициониране в сегмент „С“ като един от основните приоритети на Групата. Малко повече от година по-късно Renault се радва на търговски успехи след лансирането на Arkana в средата на 2021 г. и представя предпремиерно на щанда си на Автомобилен салон София две нови попълнения в гамата си - Megane E-Tech Electric и Austral.

Докато Megane E-Tech electric представя новото поколение електрически автомобили на Renault, Austral олицетворява визията на марката за компактен SUV автомобил, първият модел възползващ се от платформата CMF-CD на Алианса. И двата модела носят новото „Nouvel'R“ лого, предоставят в интериора си ново ниво на свързаност и интерактивност с екрана openR и системата openR Link с вградени Google услуги и се възползват от последно поколение усъвършенствани системи за безопасност и подпомагане на шофирането.

ХИБРИДНА E-TECH ГАМА И E-TECH DRIVE: ДОКАЗАНИ ПРЕДИМСТВА

Вдъхновена от Formula 1, иновативната хибридна система E-Tech на Renault е вече налична в hybrid версия за Clio, Captur и Arkana и plug-in hybrid версия за Captur. Ссъ своите над 150 патента, E-Tech технологията съчетава два електрически мотора, многорежимна скоростна кутия и ефективен двигател с вътрешно горене. Моделите от гамата хибриди E-Tech се възползват от оптимизация на разхода на гориво, намалени CO2 емисии, както и всички предимства на електрическия двигател.

За да докаже характеристиките на иновативната си хибридна технология и да представи предимствата на E-Tech задвижването на клиентите, Renault лансира интерактивна платформа за тестдрайв – E-Tech drive. Благодарение на E-Tech drive клиентите ще имат възможност да се запознаят с реални данни за електрическо шофиране и спестявания на гориво и вредни емисии от техните собствени тестови шофирания.

ВЪЛНУВАЩ НОВ ЩАНД: НА ЖИВО И В ОНЛАЙН СРЕДА

Следвайки пълната или частична актуализация на визуалната идентичност на марката в своите сайт, рекламна комуникация, автомобили и мрежа, за първи път в България Renault представя своята нова концепция за щанд. Представен за първи път на IAA Mobility в Мюнхен миналата година, новият дизайн на щанда на Renault е модерен, универсален и елегантен, комбинирайки качествени материали и високи технологии и отразявайки качествата на моделите на марката.

За да потвърди позиционирането си като технологична, напредничава и дигитална марка, Renault лансира уникална дигитална платформа, предоставяща на широката аудитория възможността да се запознае с всички новости на щанда. В рамките на специално разработения сайт феновете на марката ще имат възможност да разгледат експонатите и да се насладят на ексклузивно съдържание независимо къде се намират.



RENAULT ЕКСПОНАТИ НА АВТОМОБИЛЕН САЛОН СОФИЯ 2022

На щанда си на Автомобилен салон София 2022 марката Renault представя 7 ключови модела от своята гама:

Austral
Megane E-Tech electric
ZOE E-Tech electric
Clio E-Tech hybrid
Captur E-Tech hybrid
Arkana E-Tech hybrid
Koleos

КОМЕНТИРАЙ