Renault представи Mobilize EZ-1: Уникален градски електромобил с нечувана екстра

  • 18.01.2021 9:08 /
  • 1612 /
  • 0
Renault представи Mobilize EZ-1: Уникален градски електромобил с нечувана екстра

Френският производител на автомобили Renault започва да развива нов мобилен бизнес благодарение на една от най-новите си коли през 2021 година - марката Mobilize, за която заедно с електромобила EZ-1 Prototype бе съобщено миналия четвъртък. 

Това подразделение ще предлага услуги за съвместно използване на автомобили с цел да се направи транспорта по екологичен. 

Нови идеи, ново бъдеще

Mobilize ще се стреми към това, шофьорите да преминат от владеенето на собствени автомобили към използването на общи транспортни средства, предлагайки адаптирани услуги за частни лица, компании и дори цели общини. 

Mobilize ще се стреми да намали разрива между използването на транспортни средства и тяхната цена, защото повечето автомобили седят паркирани 90% от времето си и дори повече. Компанията иска да повиши остатъчната стойност на автомобилите, за да не се допуне нейното намаляване с два пъти само за три години. 

И, най-накрая, Mobilize ще се бори за по-екологично бъдеще, стремейки се към намаляване на емисиите на CO2.

Какво точно предлага Renault

Що се отнася до продукта, Mobilize ще предлага специално създадени автомобили за най-различни цели. Въпреки това, че компанията ще разполага със свои собствени специализирани инженери и конструкторски групи, тя ще се осланя на над 120-годишния опит на Renault в производството на автомобили,  а също и на общирните си знания в сферата на автомобилите. 

Mobilize EZ-1 Prototype е ново решение за градска мобилност, предназначено за съвместно ползване. С подобно на шушулка тяло и много скосени ръбове, това не прилича на всичко, което сме виждали на пътя днес.

При дължина от само 2.3 метра, колата има доста удобни за града размери. Три от тези малки коли могат да се вместят в пространство, което заема един нормален автомобил. Благодарение на малкия си размер, прототипът EZ-1 трябва да бъде свръхманеврен дори и в най-тесните пространства. 

Колата може да превозва двама пътници, които на свой ред ще се радват на много слънце в нея, след като вратите ѝ са изработени от горе до долу само от стъкло. 

Има и една особеност, която коренно отличава този автомобил от останалите електромобили - това е системата за смяна на акумулаторите, която позволява той да бъде използван без прекъсвания за зареждане. 

Съдейки по всичко, на потребителите няма да се налага да търсят зарядна станция и да чакат на нея, докато колата се зареди. 

Грижа за екологията 

EZ-1 Prototype на 50% е изработен от преработени материали, което подчертава неговия екологичен дизайн. А при края на експлоатацията си, той може да бъде рециклиран на 95%. Mobilize също може повторно да използва акумулаторите след изтичане на српока има на експлоатация в автомобилите в качеството на стационарни устройства за съхраняване на енергия. 

Очаква се улсугите на компанията да станат напълно достъпни през 2023 година. 

КОМЕНТИРАЙ