Renault подготвя революционен модел СНИМКА

 • 21.02.2022 8:45 /
 • 5636 /
 • 3
Renault подготвя революционен модел СНИМКА

Силовата установка на колата ще използва водород. Концептуалната кола ние ще видим още през май, а що се отнася до сроковете за серийното производство, засега нищо не е известно. Знае се обаче, че това ще се случи преди 2030 година. 

През януари 2022 година алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi обяви намеренията си до края на текущото десетилетие да представи 35 нови модела, и както личи, вече първите "лястовици" на този план започват да се появяват.

Освен това, в рамките на този срок марката Renault трябва изцяло да се откаже от ДВГ и всичките ѝ серийни модели да преминат на ток, а тийзърът на най-новата кола на компанията говори именно за това. 

Официално е обявено, че новата концептуална кола ще се движи на водород, "потвърждавайки плановете на Групата и брана Renault за декарбонизация". Автомобилът също ще символизира прогреса в сферата на икономиката на затворения цикъл - за производството му активно ще се използват рециклируеми и преработени материали.  

Дизайнът на колата е роден под ръководството на директора по дизайн на Renault Жил Видал - впрочем, засега ние може да си съставим дост малко впечатление за външността на новата кола. 

Само ще отбележим, че моделът ще е решен в духа на показания концепт. Това ще означава кардинална промяна в стила на марката и преход към доста прости, резки, но и мускулести форми. Очаква се концептът да бъде показан през май 2022 година. 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

 • Бай Х..
  21.02.2022 9:04
  Рено/Нисан вече са в 22 век,за разлика от другите производители !!!
 • Цун Кай Го
  21.02.2022 9:28
  Много БЪРЗО свалихте ''постиженията'' на руските военни автомобили....Сигурно Олимп се е преместил по-близо до редакцията и новите ''богове'' станаха много сръчни......????
 • Цун Кай Хуй
  21.02.2022 13:07
  Руските автомобили и военни и цивилни са перфектни за скрап,за друго не стават,казаха нормалните експерти,а не рушляшките гъзоблизци !!!