Renault изкара на пътни тестове новото поколение на Duster СНИМКИ

  • 16.03.2023 8:44 /
  • 13708 /
  • 0
Renault изкара на пътни тестове новото поколение на Duster СНИМКИ

Новото поколение на кросоувъра Renault Duster беше снимано по време на пътни тестовете. Снимки на маскирания прототип, който се тества по индийските пътища, бяха публикувани от Autocar India.

Работата по дизайна приключи миналата година и затова те могат да бъдат използвани, за да се прецени как ще изглежда новата кола.

Третото поколение на компактния кросоувър ще получи изцяло нова каросерия с почти вертикална предна част и релефен капак, което напомня на концептуалния автомобил Dacia Bigster от 2021 година.

Екстериорът на Duster в новото поколение ще стане по-брутален и каросерията ще бъде ъгловата.

Приликата с Bigster се вижда с просто око: тестовият автомобил има подобен капак и малка оптика с LED фарове, вдлъбнатата козирка над задното стъкло и А-образните очертания на стоповете, виждащи се през маскировката. 

Джантите не са заснети много ясно, но изглежда, че визията им е заимствана от концептуалната кола.  

Интересен атрибут на шоу колата също са дръжките на задните врати, които са скрити в горната им част, до стъклата. Съдейки по шпионските снимки, Duster ще запази тази своя особеност: на снимките се виждат хоризонталните ръчки на предните врати и нещо, което прилича на прорез в рамката на задното стъкло.  

Renault Duster от новото поколение е построен на модулната платформа CMF-B, разработена от Renault-Nissan. Кросоувърът ще се произвежда както в пет, така и в седемместни версии.

Версията с късата колесна база в Индия се очаква през 2025 година. Там моделът ще се продава с двигател с вътрешно горене, но според запознати Renault е предвидил и хибридно задвижване на четирите колела с електромотор на задната ос. Също така, за следващия Duster е предвидена и хибридната установка E-Tech, позната от европейския Captur.

КОМЕНТИРАЙ