Renault докара в Европа своя най-евтин кросоувър, но има една уловка

  • 03.10.2018 12:59 /
  • 1736 /
  • 0
Renault докара в Европа своя най-евтин кросоувър, но има една уловка

В Индия и няколко други развиващи се страни присъства субкомпактният кросоувър Renault Kwid. Колата бе докарана в Европа, но засега само със статута на концепт. И това не е случайно - концептът е изцяло електрически. 

През идната година ще започне производството на новия електрическо кросоувър на Renault, създаден на базата на бюджетния модел Kwid, който се произвежда за индийския пазар. Сега този автомобил бе показан в рамките на автомобилното изложение в Париж с името K-EZ (Kwid Zero Emission). Пробегът с едно зареждане на електромоила ще е не повече от 250 километра. 

Рецептата за евтин автомобил се оказва проста: трябва да се вземе бюджетен кросоувър и да се изхвърли от него двигателя, скоростната кутия, както и всичките дреболии, като резервоара и ауспуха. След това на автомобила да се монтира електрически двигател и евтини акумулатори, които може да се зареждат от обикновена електрическа мрежа. 

При това Renault K-EZ не е тотално опоскан. Например, изложеният модел е снабден с камера за задно виждане, парктроник и медийна система с възможност за свързване със смартфон. 

Поради това, че китайският пазар за електромобили е най-големият и бързорзавиващ се, продажбите на  Renault K-EZ ще започнат именно там. Кросоувърът ще се сглобява заедно с компанията Dongfeng Motor Group и Nissan. 

 

КОМЕНТИРАЙ