Renault актуализира предишното поколение на Duster СНИМКИ

  • 15.01.2024 9:23 /
  • 2347 /
  • 0
Renault актуализира предишното поколение на Duster СНИМКИ

Обновена версия на второто поколение Renault Duster излезе в Бразилия. Фейслифта на местната версия на коладт под марката Renaultдебютира наскоро в Южна Америка. Направени са актуализации на екстериора, интериора и опциите за безопасност.

Външно бразилското Renault Duster вече е по-близо до европейския вариант на Dacia. Кросоувърът получи нова оптика с Y-образен модел, модифицирана радиаторна решетка и 17-инчови джанти. Панелите на каросерията са останали същите, тъй като автомобилът се сглобява на местно ниво в Бразилия.

В кабината има още промени. Основната иновация е увеличаването на броя на въздушните възглавници от две на шест в основната конфигурация. Графиката на инструментите също се е променила, централният подлакътник е станал по-голям, а задните пътници имат няколко USB конектора.

Офроуд декор, безжично зареждане за джаджи, камери за съраунд изглед и 17-инчови джанти се предлагат в най-високото ниво на оборудване.

Няма технически промени. Купувачите в Бразилия все още имат избор само от 1.6 атмосферен двигател (с ръчна трансмисия или CVT) и 1.3 турбо двигател (само с CVT). Базовият двигател може да работи с етанол. За бразилския Duster не е предвидено задвижване на всички колела.

Обновяването на Renault Duster в Бразилия означава, че кросоувърът не е застрашен от спиране на производството в следващите три години. Експанзията обаче на изцяло новия Duster вече започна. По-рано беше представена версия под марката Renault, а в Европа бяха разкрити конфигурациите и цените на кросоувъра под марката Dacia.

Обновеното Renault Duster вече е в продажба в Бразилия. Цените на кросоувъра започват от 25 000 долара.

 

КОМЕНТИРАЙ