Разсекретиха най-мощното комби в историята на Volkswagen ВИДЕО

  • 14.03.2024 10:34 /
  • 1890 /
  • 0
Разсекретиха най-мощното комби в историята на Volkswagen ВИДЕО

Volkswagen показа най-мощното комби в историята си. Това е „заредена“ версия на електрическия ID.7 Tourer, който дебютира месец по-рано.

ID.7 GTX Tourer е оборудван с двумоторен агрегат с мощност 335 конски сили, има задвижване на всички колела и „спортен” бодикит.

С едно зареждане на батерия с капацитет 86 киловатчаса комбито изминава над 620 километра, като енергийният заряд може да се попълни от 10 до 80 процента за около половин час.

Версията GTX може да се разграничи от обикновения ID.7 Tourer по дизайна на предницата, оригиналните 20-инчови джанти (21-инчовите ще се появят по-късно) и по-агресивния дизайн на бронята.

Интериорът е декориран в черно с контрастни червени шевове и GTX лога на седалките и волана, а като опция се предлага панорамен покрив с функция за затъмнение. На предния панел има 15-инчов екран на мултимедийната система с изкуствен интелект ChatGPT. Комбито има и хед-ъп дисплей.

ID.7 GTX Tourer има адаптивно окачване с няколко настройки, включително индивидуални настройки.

На предната ос е монтиран електрически мотор с мощност 107 конски сили, а на задната ос е монтиран двигател с мощност 281 конски сили. Общата мощност на агрегатите е 335 конски сили. С тази настройка електрическото комби ускорява от нула до 100 километра в час за около пет секунди – тези данни все още са неофициални, предоставени са от Motor1.com .

Британският AutoExpress.co.uk на свой ред предполага, че в Обединеното кралство новият продукт ще струва повече от 60 хиляди британски лири.

Що се отнася до обикновения ID.7 Tourer, това е първото електрическо комби на Volkswagen и първият модел, обозначен като Tourer, а не като Variant.

Производството на Volkswagen ID.7 Tourer е организирано в завод в Емден, Германия, на същото място, където вече се сглобяват лифтбековете ID.7 и кросоувърите ID.4.

 

КОМЕНТИРАЙ