Разсекретиха Lada Iskra - това е цената и външния ѝ вид СНИМКИ

  • 28.02.2024 10:24 /
  • 7430 /
  • 0
Разсекретиха Lada Iskra - това е цената и външния ѝ вид СНИМКИ

В интернет са разпространени патентни изображения на новия модел на АвтоВАЗ - комбито "Лада Искра" (Lada Iskra SW). В перспектива, в допълнение към комбито, семейство на модела се очаква да бъде попълнено и от седан и крос-комби.

Началото на серийното производство на въпросните превозни средства се очаква да стартира в началото на 2025 г., а продажбите през първото тримесечие на 2025 г.

Колко ще струва "Искра" при дилърите? Говори експертът. 

"Искра ще бъде по-скъпа от Granta, но по-евтина от Vesta. Въз основа на днешната ценова листа мога да предположа, че "Искра" ще започне от 1,2 милиона рубли  (към 24 000 лева) за седан с двигател 1,6 и 5-степенна ръчна. И SW Cross 1.8 комби с CVT няма да бъдат по-евтини от 1,5 милиона рубли (към 30 000 лева).

Но какви ще бъдат реалните цени при дилърите след една година, никой не може да каже със сигурност.

Спомнете си, че "Искра" е модел клас Б, малко по-голям от "Гранта", но по-компактен от "Веста". Новият модел е проектиран на френската платформа CMF-B с предно предаване и има много общо с европейското трето поколение Logan.

Отчитайки новата реалност, тежките санкции срещу Русия заради войната в Украйна, на АвтоВАЗ му се налага да замени чуждестранните компоненти с такива от "приятелски" или собствено производство.

"Искра" има частично обединяване на агрегати с актуалната моделна гама - включително версии с CVT.

Ако французите не бяха напуснали страната, "Искра" (може би под друго име) вече щеше да е в продажба – от 2023 година. 

 

 

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ