Разсекретиха дизайна на необичаен пикап на Lucid

  • 15.11.2023 9:13 /
  • 1591 /
  • 1
Разсекретиха дизайна на необичаен пикап на Lucid

Появи се снимка на макет на мистериозен пикап на Lucid. Изображението, което е публикувано в Lucid Forum, улавя пикап с необичаен дизайн и много тясна ивица за предната оптика.

Авторът на публикацията съобщава, че това може да е макет на предстоящия пикап на калифорнийската марка Lucid Motors. А до макета може да се види прототип на модела Gravity, чиято премиера се очаква на автомобилното изложение в Лос Анджелис тази седмица.

Самият стартъп не коментира по-нататъшното развитие на моделната гама.

Досега Lucid е представен на американския пазар от един модел - електрическият седан Air, който в топ версията си Sapphire е оборудван с три електромотора с обща мощност 1200 конски сили.

Скоро към него ще се присъедини и Gravity, кросоувър "с динамика на суперавтомобилите", който, както самата компания казва, ще постави "нови стандарти в луксозния електрически крос клас". Той може да се конкурира с Mercedes-Benz EQS SUV.

Вероятно кросоувърът ще бъде последван от трети модел, който ще се представи в популярния сегмент на пикапите в САЩ.

Insideevs.com отбелязва, че дизайнът на оформлението изглежда отличителен, но в същото време е проектиран в разпознаваемия стил Lucid.

Възможно е стартъпът да намекне за появата на друг модел в близко бъдеще - например по време на автомобилното изложение в Лос Анджелис.

За последния се знае, че ще сподели платформата с Air и ще получи нов мултимедиен комплекс Lucid с екрани с висока разделителна способност Glass Cockpit и модернизиран интерфейс.

По предварителни данни пробегът на Gravity ще бъде на нивото на седана - 832 километра според цикъла EPA. Най-вероятно от седана ще бъде заимствано и задвижването с три двигателя.

Производството на Gravity ще бъде организирано в завода в Casa Grande, Аризона, САЩ, където вече се сглобява Lucid Air. Доставката на автомобили до клиентите ще започне през 2024 г., цените все още не са обявени.

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • Arno
    15.11.2023 12:47
    Луд ceкс цяла нощ, ярки и силни оpгазми, море от спеpма и удоволствие. Това наистина е прекрасно нещо, което ще издигне сeкca ви на следващото ниво и пpочетох за него тук:----- https://mub.me/medik