Разкриха всичките тайни на спортната кола Lada Revolution III ВИДЕО

  • 24.11.2021 9:16 /
  • 2665 /
  • 2
Разкриха всичките тайни на спортната кола Lada Revolution III ВИДЕО

В АВТОВАЗ наричат историята по създаването на този автомобил дизайнерки, технологичен и маркетингов експеримент. Авторът на дизайна на тази кола Андрей Рузанов в интервю за Youtube-канала "На заводе" разказа, че идеята за създаването на спортния роудстър и "да се придаде на Лада нов интересен оттенък" е възникнала в началото на века. 

Автомобилът Lada Revolution III е бил създаван на базата на спортно-състезателния Lada Revolution II - към онзи момент тези болиди са били вече няколко и от няколко години са участвали в състезателните серии с национален мащаб.

Средномоторното купе в заводското подразделение Lada Sport е било създавано според всичките канони, започвайки с дейностите по разполагането на агрегатите, шофьора и пътниците. След това е имало скици, мащабен модел, аеродинамични изпитания и едва след това е бил направен пълномащабен прототип. 

Много от решенията: линиите на каросерията, въздуховодите, конфигурацията на антикрилата, сплитера и дифузора са били взети именно в аеродинамичния тунел и едва след това са били привеждани в съответствие с фирмения стил. 

Още тогава дизайнерската грипа на Рузанов е внедрявала светодиоди в основната оптика, а при отварянето на вратите са били пробвани няколко схеми: по посока на движение, обратно посоката на движение, "кило на чайка" и по-сложния ламбо-вариант. 

Новата кола почти изцяло е била проектирана на базата на серийни възли и агрегати на ВАЗ. За съжаление всичко е завършило само с демонстрационен макет, но АВТОВАЗ смята експеримента за успешен. 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • трендафил
    24.11.2021 18:09
    НЕ СЕ РАЗБИРА В КРАЙНА СМЕТКА, ЩЕ МОГАТ ЛИ ДА Я ИЗДЯЛАТ ИЛИ НАЙ ВЕРОЯТНО НЕ! Едно е да крадеш формите на колата, друго е да произведеш! Само фукни от тия пияници....
  • Да бе да
    24.11.2021 23:33
    За съжаление свършиха германските каски и индигото е със запор от санкциите на запада,но по-важното е че другаря Палмиро Толиати тази път умря във Сибир за съжаление........????