Разкриха всички тайни на новия електрически FIAT 600e

  • 26.07.2023 7:29 /
  • 1584 /
  • 0
Разкриха всички тайни на новия електрически FIAT 600e

Новият FIAT 600e – електрическо завръщане в B-сегмента

FIAT продължава напред по пътя към устойчива градска мобилност и представя новия FIAT 600e. С електрическото попълнение в моделната гама марката се завръща в B-сегмента, като предлага всичко най-добро от него и го надгражда в различни аспекти – повече пространство, по-дълъг пробег, по-силно усещане за Dolce Vita.

Новият FIAT 600e взима най-доброто от световете на сегментите B и B-SUV, за да предложи красиво, радостно и комфортно изживяване при шофиране. Той наследява успеха на своя предшественик и бестселър FIAT 600 от 50-те години, спечелил си име на семеен автомобил.

Новият FIAT 600e представлява идеалното решение както за любителите на градския живот, така и за почитателите на дейности на открито. Той е перфектното въплъщение на ценностите на марката за италиански стил и екологичност. Моделът е атрактивен и красив, като предлага най-модерните функции за безопасност.

На дължина достига 4,17 метра и предлага удобно настаняване на петима души, които имат най-много пространство за съхранение на вещите си в този клас. Пробегът е над 400 км (WLTP комбиниран цикъл) и над 600 км в града (WLTP градски цикъл).

Предлага се в две различни изцяло електрически версии - FIAT 600e La Prima и FIAT (600e)RED, които са подходящи и за семейни и за индивидуални потребители с желание да изпитат неподправено Dolce Vita усещане при шофиране с грижа към околната среда и социалните каузи.

Новият FIAT 600е

Новият FIAT 600e разполага с 5 врати и предлага впечатляващо вътрешно пространство за петима души и отделения за вещите им с обем 15 литра.

Пътниците могат да съхраняват принадлежностите си на различни места като централния тунел, който се затваря с персонализирано покритие и има адаптивни поставки за чаши. Багажникът също е с големи размери и вместимост 360 литра.

Гъвкавото вътрешно пространство е комбинирано с разширени възможности за електрическата задвижваща система. Литиево-йонната батерия с капацитет от 54 kWh осигурява пробег над 400 км в комбинирания цикъл WLTP и над 600 км в градския цикъл.

Това превръща новия FIAT 600e в идеалното превозно средство както за ежедневна употреба в града, така и за излети извън града през уикенда.

За по-кратко време за зареждане моделът е оборудван със система 100 kW за бързо зареждане. За по-малко от половин час батерията се зарежда до 80%. В оборудването се предлага бордово зарядно устройство с мощност 11 kW и кабел Mode 3 за зареждане в домашни условия или на обществени места, което осигурява пълно зареждане за по-малко от 6 часа.

Двигателят е с мощност 115 kW ускорява автомобила от 0 до 100 км/ч за 9 секунди. FIAT 600e дава избор: всеки водач може да шофира по свой начин благодарение на активирането на един от три режима на движение – еко, нормален, спортен. До средата на 2024 г. в гамата ще се включи и версия с хибридно задвижване.

Икона отвън, Dolce Vita отвътре
Новият FIAT 600e приема името си от автентичния FIAT 600 и носи целия италиански чар и свеж стил. Неговият екстериорен и интериорен дизайн перфектно въплъщават италианската красота и философията Dolce Vita. Накратко – автомобилът предлага истинско удоволствие за сетивата, типично за италианските гени.

В сравнение с по-малкия FIAT 500e неговата визия е с по-категорично и строго „лице“, освежен хромиран надпис 600 отпред и отстрани и обновен светлинен LED подпис. Елегантният, но динамичен външен вид е подсилен от по-големите джанти (размер до 18” и диаметър 690 mm), черни матови лайстни и калници, а типичният италиански стил може да се види в италианското знаме в задната броня.

Няколко очарователни елемента подчертават външните линии като лъскави черни детайли, хромирани акценти и блестящи контури на задните светлини.

Отвътре новият FIAT 600e перфектно въплъщава душата на марката и италианската Dolce Vita благодарение на няколко функции, които са специално проектирани да предложат най- добрия комфорт. Това е първият компактен автомобил, който предлага цветна терапия.

Водачите могат да изберат до 8 различни цвята за амбиентното осветление и за аудиото, като са възможни 64 комбинации. Седалката на водача е оборудвана с електрическо регулиране и функция за масаж на гърба – за отпускане при дълго пътуване или натоварен работен ден.

Предлагат се седалки от синтетична кожа с цвят слонова кост и монограм FIAT с тюркоазени акценти и 3-степенно отопление за максимален комфорт. Оборудването се допълва от велурени стелки, делими и сгъваеми 40/60 задни седалки, USB A+C и C на втория ред седалки, безжично зарядно устройство за смартфон и безключов достъп със сензор за близост.

Най-модерни функции за безопасност и свързаност
Новият FIAT 600e предлага най-съвременни функции за безопасност и асистенция, включително автономно шофиране от второ ниво. Системата за адаптивен круиз контрол (ACC) спира или ускорява в отговор на движещите се отпред автомобили.

Интелигентният асистент за скорост разчита ограниченията и препоръчва спазването им. Наблюдението на сляпата зона използва ултразвукови сензори и предупреждава за всякакви препятствия с предупредителни светлини на страничните огледала.

Съвременната технология включва също Stop&Go функция, електрическа ръчна спирачка, автономно аварийно спиране с разпознаване на велосипедисти и пешеходци и разпознаване на умора и загуба на концентрация у водача. Сензори на 360° задна камера с изглед на 180° помагат да се избегнат всякакви препятствия при паркиране или извършване на сложни маневри.

По отношение на комфорта и свързаността новият FIAT 600e разполага с няколко функции, които ще направят всяко пътуване много по-приятно. Оборудван е с електрическа Hands-Free врата на багажника - радост за всички онези родители, които винаги имат хиляди неща под ръка.

Всички прозорци са с електрическо управление, климатичната инсталация е автоматична, а водачът може да разчита на сензори за светлина и дъжд. Оборудването се допълва от озвучителна система с 6 високоговорителя, 10,25” мултимедия с навигация и безжична интеграция на смартфони, 7’’ дигитален клъстер и свързани услуги.

FIAT 600e предлага свързаните услуги Uconnect за ежедневно ползване от водачите като като гласови команди за комуникация с навигационната система TomTom, чиито карти се актуализират автоматично и която показва всички налични станции за зареждане по маршрута и предоставя информация в реално време за свободни места за паркиране по обществените пътища.

Това спестява време и пари при пътуване. С приложението FIAT са налични команди за използване на определени функции дистанционно – активиране и деактивиране на светлини, клаксон, централно заключване, климатизация.

На върха на гамата е версията La Prima

Най-достъпната версия FIAT (600e)RED е подходяща за онези млади водачи, които търсят екологично решение за мобилност. Тази модификация е следващата стъпка от партньорството с фондацията (RED), което стартира през 2021 г. с вярването, че всеки човек може да допринесе за промяната.

Мисията на FIAT (600e)RED е да бъде „добър за хората и добър за планетата“. Автомобилът е електрически и допринася за опазването на околната среда и за по-устойчиво бъдеще.

Тази мисия сега отива още по-далеч с фондацията (RED), която е основана през 2006 г. за борба със СПИН и да гарантира, че всички могат да бъдат подложени на превенция и лечение.

Новият Fiat (600e)RED приема червения цвят като отличителен белег, както отвън (от каросерията до предните и задните лога) така и отвътре (панела на арматурното табло и дизайнерските елементи на ексклузивните седалки от рециклиран текстил).

Специалното (RED) покривало на централен тунел служи като допълнително напомняне за партньорството. Налични са още два цвята за допълнително персонализиране - черен и бял.

Новият FIAT 600e La Prima предлага 100% стил, технологии и комфорт, за да осигури завладяващо италианско Dolce Vita изживяване. Предлага се в 4 различни цвята, които напомнят за италианската красота и природни пейзажи - слънцето на Италия, морето на Италия, земята на Италия, небето на Италия.

КОМЕНТИРАЙ