Разкриха визията на новата суперкола на Mercedes - AMG GT СНИМКА

  • 11.01.2023 12:25 /
  • 24526 /
  • 0
Разкриха визията на новата суперкола на Mercedes - AMG GT СНИМКА

В мрежата бе разкрита външността на новата суперкола на Mercedes - AMG GT. На единствената снимка, която е заснета от екрана на на монитор, е изобразено купе без камуфлаж със сив цвят. 

В горния ляв ъгъл е написано 4Matic+, което сочи за смяна на концепцията: в новото си поколение суперколата ще премине към пълно задвижване на колелата. Революция в дизайна няма: AMG GT не е копие на AMG SL с твърд покрив, но сходство с изходния кабриолет има и то се изразява от вратите, предния капак и наклона на покрива. 

От Mercedes-AMG обещават, че купето AMG GT и кабриолета AMG SL ще имат различно позициониране, макар и двете коли да споделят една обща платформа с надлъжно разположен двигател и базово задно задвижване. За "отворената" версия приоритети ще бъдат разкоша и комфорта, докато "затворената" версия ще има по-състезателен характер. 

За Mercedes-AMG GT дизайнерите са разработили оригинална оптика, променили са формата на предната броня и леко са ретуширали радиаторната решетка. Като цяло обаче детайлите на купето и кабриолета са доста идентични: еднакви огледала за задно виждане, дръжки на вратите, джанти. 

Напълно е възможно, че след разпространяването на снимки от салона и техническите характеристики сходството само да нарасне. Смята се, че новият AMG GT ще получи V8 4-литров двигател, който в комбинация с хибридна система ще разполага с мощност от 800 конски сили, а без нея - около 600. Четирицилиндров AMG GT едва ли ще има.

Изтичането на снимката от официалната фотосесия на автомобила косвено свидетелства за това, че работата по Mercedes-AMG GT е приключена и премиерата на колата ще се състои през тази година. Поради отдавна прекратеното производство на предшественика, кабриолетът AMG SL временно ще заеме мястото на флагманския спортен автомобил от Афалтербах.

 

КОМЕНТИРАЙ