Разкриха още детайли за новото Volvo EX90 ВИДЕО

  • 01.11.2022 9:39 /
  • 3128 /
  • 0
Разкриха още детайли за новото Volvo EX90 ВИДЕО

 

Volvo все още не е разкрило напълно EX90. Като стриптийз, при който постепенно се показват „прелести“, шведската марка постепенно издава подробности за новия си голям електрически SUV. Сега например Volvo показва откъси от интериора, пише ауро-прес нет.

Специалната характеристика на EX90, който ще отпразнува официалната си световна премиера на 9 ноември 2022 г., е интерпретиране отново на лукса, но по устойчив начин.

Пуристичният скандинавски интериор на новия флагман на Volvo разчита на природни източници и още повече рециклиране - в съответствие с ценностите на шведския производител на премиум автомобили, който се стреми да се превърне в неутрална по отношение на климата компания, напълно следваща принципите на кръговата икономика чрез 2040 г.

Материалът "Nordico", който беше представен за първи път с Volvo Concept Recharge, се използва в серийното производство на EX90. Този мек материал, който е до 40 процента по-лек от кожата и е разработен от Volvo в сложен процес, поставя нов стандарт за висококачествен интериорен дизайн.

Изработен от винил, рециклирани PET бутилки, използвани тапи за вино и органично отгледан материал от устойчиво управлявани гори в Швеция и Финландия, той се използва за облегалките на седалките, подглавниците, волана и облицовката на багажника, наред с други неща.



„В сравнение с обикновената кожа Nordico намалява емисиите на CO2 със 70 процента“, казват от производителят. Освен на Nordico, шведският производител на премиум автомобили залага и на други устойчиви материали.

Например, смес от вълна от отговорни източници се предлага за калъфките на седалките: меката, естествена и дишаща материя не само отговаря на строгите стандарти за устойчивост във връзка с хуманното отношение към животните, околната среда и социалните грижи, но също така допринася за високо ниво на комфорт при шофиране.

Новите дървесни декори с топъл светъл фон създават уютна атмосфера, чийто устойчив произход е потвърден от независим FSC сертификат. Увеличеното използване на рециклирани пластмаси, които намаляват дела на крайните първични суровини, служи като пример за принципите на кръговата икономика.

В допълнение към рециклираните PET бутилки, почти 25 процента или 50 килограма от пластмасата, използвана във Volvo EX90, идва от рециклирани и био базирани източници - повече отколкото при всяко друго Volvo преди него. 

КОМЕНТИРАЙ