Разкриха новата бензинова суперкола на Maserati преди премиерата

  • 12.09.2022 8:42 /
  • 2534 /
  • 0
Разкриха новата бензинова суперкола на Maserati преди премиерата

Порталът Cochespias.net разкри преди премиерата външността на новата бензинова суперкола Maserati GranTurismo. Купето без камуфлаж бе уловено на събитие в Италия. Не се размина и без изненади - от електрическия си аналог с името Folgore новата кола се различава само по броните, които имат по-гллеми въздухозаборници и наличието на изпускателна система с четири хромирани ауспуха. 

Под капака на новата кола се смята, че е монтиран 3-литров V6 двигател с две турбини. 

До момента компанията активно работи по популяризирането на електрическата версия на GranTurismo Folgore, а бензиновата модификация до сега бе пазена в тайна от хорските очи. 

По неофициални данни версията на GranTurismo с ДВГ ще получи най-новия V6 с името Nettuno.

На средномоторната MC20 агрегат развива мощност от 630 конски сили и 730 Нм въртящ момент, за предномоторния GranTurismo обаче мощността може да е намалена. 

Вероятно, флагманът на моделната гама GranTurismo все пак ще бъде електрическата кола. Говори се, че тя ще има три електрически двигателя с обща мощност от 1200 конски сили и 800-волтова електрическа система. 

Презентацията на семейството нови купена на Maserati трябва да се състои през идните седмици, а след това гамата да бъде попълнена и от версия с открит покрив. Вероятно, GranTurismo с двигател V6 ще бъде последната масова суперкола на Maserati с бензинов мотор, след 2030 година компанията трябва да премине изцяло на електричество.

КОМЕНТИРАЙ