Разкриха нова тайна за Tesla Cybertruck, феновете на електромобила полудяха СНИМКА

  • 25.03.2024 9:15 /
  • 1846 /
  • 0
Разкриха нова тайна за Tesla Cybertruck, феновете на електромобила полудяха СНИМКА

Продължаващото разглобяване на пикапи Tesla Cybertruck разкри някои интригуващи тайни за електрическия пикап, включително функции, които Tesla не е споменавала преди, пише Факти бг.

Едно от най-значимите разкрития идва от собственик на Cybertruck, известен като DblCapCrimpin, който решава да разглоби части от своя Cybertruck след нещастен инцидент, докато го кара през дюните на Моаб.

По време на разглобяването DblCapCrimpin открива два оранжеви конектора зад батерията на Cybertruck. Към единия от тези конектори са свързани кабели, докато другият не е използван.

При по-нататъшно разследване той установява, че неизползваният конектор е за индуктивното зарядно устройство. Тази информация е намерена в ръководството за обслужване на Cybertruck, което Tesla публикува наскоро.

Откриването на неизползвания конектор за индуктивно зареждане предполага, че Tesla може би планира в бъдеще да въведе възможности за безжично зареждане за Cybertruck.

Това съответства на закачка от Деня на инвеститорите на Tesla през 2023 г., където ръководителят на глобалната инфраструктура за зареждане намекна за възможността за безжично зареждане, като показа изображение на нещо, което изглеждаше като Tesla Model S върху подложка за безжично зареждане.

Процесът на разглобяване подчерта и други интересни детайли за пикапа, като например гъвкавостта на металните компоненти под предното стъкло, което е довело до счупване на предното стъкло по време на твърдо приземяване след скок в Моаб.

Като цяло, тези анализи дават представа за вътрешната работа на Cybertruck и подсказват за потенциални бъдещи функции и подобрения, които Tesla може да въведе за своите електромобили.

 

КОМЕНТИРАЙ