Разкриха най-честия проблем на новите коли

  • 16.09.2021 8:27 /
  • 1490 /
  • 0
Разкриха най-честия проблем на новите коли

Оказва се, че най-разпространеният проблем на новите автомобили е свързването със смартфона. Това се изясни в резултат на изследване на качествата на новите автомобили, проведено от компанията JD Power.

В хода на изследването е бил отчетен броят на проблемите, регистрирани в течение на първите 90 дни след покупката, на всеки 100 автомобила. Изяснено е, че всеки четвърти възникнал проблем е свързан с информаионно-развлекателната система. Всъщност, функцията за разпознаване на гласа за първи път престава да води брой жалби през 2011 година. Сега, най-често проблемите са свързани с включването към Android Auto и Apple CarPlay.

"На собствениците беше необходима безжична връзка и отрасълът реагира на това искане. Но това доведе до по-сериозни проблеми. С гневът на собствениците се сблъскват, по правило, автомобилните производители, но това определено е проблем на ИТ-компаниите.

Собствениците обаче не се вълнуват кой точно е виновен, те просто искат телефоните им и автомобилите им да "разговарят" без проблем един с друг", казва вицепрезидентът ма JD Power Дейв Сърджънт.

В изследването са участвали 110 827 купувачи и наематели на нови автомобили, които са отговорили на 223 въпроса в девет категории: информационно-развлекателна система, други системи, елементи на управлението и дисплей, външен вид, системи за помощ при шофиране, трансмисия, седалки, климатик. 

 "Има много жалби, че смартфорните в новите автомобили не работят по подобаващия начин. Освен това, все повече автомобили са снабдени с безжични технологии, броят на проблемите със свързването на телефоните към системите на автомобилите се увеличава, в резултат на което много собственици са недоволни", отбелязва още Дейв. 

КОМЕНТИРАЙ