Разкриха колко е средният пробег на електромобилите от 2023 година

  • 15.02.2024 8:06 /
  • 2332 /
  • 0
Разкриха колко е средният пробег на електромобилите от 2023 година

Електрическите автомобили се развиват с рекордни темпове. Анализаторите на Агенцията за опазване на околната среда на САЩ (EPA) отбелязват, че средният пробег на електрически автомобили за моделите от 2023 година. е достигнал 434 км.

Това е с 21 км повече от електрическия автомобил от моделна година 2022 и е повече от достатъчно, за да покрие средното седмично пътуване за болшинството шофьори.

Според EPA средният пробег на електрическите превозни средства тази година е почти 320 километра по-дълъг от преди десетилетие. А според друга статистика, на Министерството на транспорта на САЩ, средностатистически шофьор изминава около 60 км на ден.

Със среден седмичен пробег от 420 км, повечето електромобили имат достатъчен пробег, за да покрият седем дни шофиране.

Въпреки факта, че пробегът с едно зареждане често се посочва като една от основните причини, поради които шофьорите отлагат покупката на електрически автомобил, днес много електрически автомобили предлагат възможност за шофиране на повече от 470-480 км с едно зареждане на батерията.

Отбелязва се още, че миналата година повече от 25 електромобила са надхвърлили отметката от 480 км. Това е почти два пъти повече, отколкото преди две години.

 

КОМЕНТИРАЙ