Разкриха как Русия ще намери цаката да си купува автомобили в условията на санкции

  • 17.03.2022 9:45 /
  • 8859 /
  • 0
Разкриха как Русия ще намери цаката да си купува автомобили в условията на санкции

В момента много европейски и японски автомобилни производители са в позиция на изчакване и обявиха "преустановяване" на работата си на територията на Русия по редица причини, като най-честите са недостига на части и прекъснатите логистични вериги. 

Има шанс западните автомобилни концерни въобще да напуснат Русия, но дори и при този песимистичен сценарий интересът на руснаците към автомобилите няма да намалее, смята главният редактор на автомобилно списание Максим Кадаков, цитиран от Cud.News.

Руснаците ще продължават да имат огромен неудовлетворен интерес към автомобилите, защото, дори и авторитетните световни марки окончателно да напуснат руския пазар, руснаците пак ще продължат да купуват автомобили, макар и руски. Ще се карат старите коли, докато е възможно, но коли ще се карат, и не само защото те са средство за придвижване. Става дума не само за запазване на обичайния начин на живот, но и за доказателство, че все пак нещо си постигнал в живота. 

Максим Кадаков, главен редактор на автомобилно списание:  

"Смятам, че броят на автомобилите няма да намалее. Просто ще започнем да внасяме коли от всичките възможни направления. Например, през Армения, Казахстан. Засега тези страни продават интересните за руснаците марки, а ние ще имаме достъп до тях. Тоест, броят на автопарка няма да намалее, ще се влоши състоянието на тези автомобили, защото автопаркът ще старее.

В този смисъл няма да се превърнем в Куба, но ако сега средната възраст на автомобилите е 14 години, то в новите условия тя ще е по-скоро 15, след това 16 и така нататък.

Понеже в тази ситуация ще нараснат продажбите на руски автомобили, АВТОВАЗ, като основен производител,  ще получи нови по-големи възможности. По-добре е да се возиш на нова Лада, отколкото на разпадаща се 30-годишна западна кола".  

Веднага щом се появят възможности за закупуването на нови автомобили, руснаците бързо ще задоволят автомобилния глад, който се наблюдава в момента".

КОМЕНТИРАЙ