Разкритие: Топ мениджър от Porsche е изпратил писмо с предложение до Путин

  • 08.04.2023 9:50 /
  • 41079 /
  • 5
Разкритие: Топ мениджър от Porsche е изпратил писмо с предложение до Путин

Зигфрид Волф, австрийски бизнесмен и член на Надзорния съвет на Porsche, e предложил на президента на Руската федерация проект за съживяване на руската автомобилна индустрия, която пострада от строгите санкции и напускането на автомобилните компании от страната.

В писмото, което Волф изпратил до Путин през януари, е описан проект за пускането на нови автомобили "Волга" и "Победа", съобщава германското издание Der Spiegel.

Идеята на Волф се заклчавала в това да се използва производствения капацитет на неактивния завод на Volkswagen в Калуга и освободените линии на ГАЗ в Нижни Новгород - автомобили Volkswagen и Skoda се произвеждаха на двете площадки до март 2022 г.

Австрийският бизнесмен прокарвал проекта за рестайлинг и ребрандиране на произвежданите в Русия Skoda, под марките "Волга" и "Победа". Припомняме, че в в Руската федерация се произвеждаха лифтбековете Rapid и Octavia, както и кросоувърите Kodiaq и Karoq.

Според Зигфрид Волф, външният вид на автомобилите трябва да бъде значително променен, като се използват „характерните черти“ на моделите "Волга" и "Победа".

Зигфрид Волф

Както пише Der Spiegel, наред с други неща, Волф призовава за "възраждане на легендарната руска марка Волга". Според него всичко това ще постави "основата за по-нататъшното развитие на независима и модерна автомобилна индустрия в Руската федерация".

Членът на Надзорния съвет на Porsche пише още в писмото до Путин, че в тази програма трябва да участва фирмата "Промаутоконсулт", която според някои източници е свързана с австрийския бизнесмен. За изпълнение на програмата той е поискал от руските власти начален заем в размер около 800 млн евро.

Това са победителите в конкурса "Световен автомобил на годината" 2023 СНИМКИ

Зигфрид Волф, според информацията на Der Spiegel, е заявил, че вече е достигнал до "принципно съгласие" с топ-мениджърите на VW и окончателното одобрение е щяло бъде постигнато през март

От VW и Porsche официално опровергаха информацията на Spiegel, заявявайки, че нищо не знаят за писмо от Волф до Путин.

През март стана известно, че немският производител на авточасти Schaeffler продава своите руски активи на Зигфрид Волф.

Зигфрид Волф през 2008-2020 г. работи в съвета на директорите на "ГАЗ". От 2021 г. той е собственик на австрийската автомобилостроителна компания Steyr Automotive. /auto.blitz.bg

Харесайте auto.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Зигфрид Волф е от лявата страна на Владимир Путин

 

 

 

КОМЕНТИРАЙ

Коментари

  • пешо
    08.04.2023 17:13
    Мое ляво , твое дясно .
  • ПЕШО
    08.04.2023 20:16
    АБЕ БЛИЦ А ДАЛИ ТОЗИ ГЕРМАНЕЦ ЗНАЕ ЗА ТОВА КОЕТО ПИШЕТЕ....???? СИГУРЕН СЪМ НА 1000 ПРОЦЕНТА ЧЕ Е ВАША ИЗМИШЛЬОТИНА ЗА ПРОПАГАНДА... ЗАПАДА ПРИКЛЮЧИ С РУСИЯ ЗАВИНАГИ.... НЕКА ДА ПРАВЯТ КИТАЙСКО РУСКИ АВТОМОБИЛИ...
  • до ПЕШО
    09.04.2023 7:52
    Пешо, много си надъхан, а я виж на това нещо, на което пишеш, дали не е китайско.
  • Капитана
    09.04.2023 9:14
    Пешо аз ще приключа с майка ти и ще я напълня с юнашко мляко да се роди истински българин, не миризлива отрепка като тебе!
  • [email protected]
    09.04.2023 12:00
    Аре пЕШО оти не отговаряш на КАПИТАНА