Разбити митове за жените зад волана? (ВИДЕО)

  • 26.11.2018 10:37 /
  • 10087 /
  • 0
Разбити митове за жените зад волана? (ВИДЕО)

Има безброй разкази на очевидци, анекдоти, дори легенди за това как жените шофират. Безчет са и видео компилациите на тази тема. Но има и обратно мнение, а именно, че всичко това са митове и жените са както и мъжете в шофирането. И при едните, и при другите има смотаняци и виртуози. 

Застъпниците на тази теза дават примери с три разбити мита за шофьорките. Опонентите им ги оборват с поредна доза видео компилации на тема: жена зад волана. 

Мит първи: някои автолейди смятат, че са в привилегировано положение по отношение на мъжете шофьори. Откъде идва този мит? Никой не знае. Но съществуването му се потвърждава от много анекдоти. На практика обаче жените зад волана просто се смятат за равни с мъжете. И само болната гордост на някои от мъжете подхранва този мит с анекдоти и небивалици.

Втори мит: Катаджиите понякога си затварят очите при нарушаване на правилата за движение по пътя, ако красива блондинка седи зад волана. Нищо подобно! За инспектора красивата външност на шофьорката е допълнително главоболие, тъй като строгият страж на реда ще трябва да свали дамата от небето на грешната земя и да я убеди, че наистина е нарушила правилата за движение. В противен случай дамата ще получи основание да не се подчини на искането на катаджията да отбие и спре встрани от шосето. Един вид - аз си карах както трябва, а този ме спря с някакви неразбираеми за мен намерения и аз закъснях (за работя, за влака, за самолета, на среща и пр... Ето защо моля да бъде наказан виновния за моето закъснение служител на КАТ...) 

Трети мит: Женските обувки с високи токчета способстват за създаването на извънредна ситуация по пътя. Може би има някаква истина в това. Но колко мъже шофьори са виждали колежки да карат кола, надянали обувки с високи токчета? Всеки иска да живее и малцина биха поели риска да се простят с живота в името на модата.


 

КОМЕНТИРАЙ