Радикално трансформирана Lancia Ypsilon Нови официални СНИМКИ

  • 04.01.2024 10:03 /
  • 4363 /
  • 0
Радикално трансформирана Lancia Ypsilon Нови официални СНИМКИ

С новото си поколение италианският хечбек се е сродил с моделите на Opel и Peugeot. Премиерата на ефектната петвратка ще се състои в началото на следващата година.

Предпроизводственият хеч Lancia Ypsilon от новото поколение вече позира пред камерата, но кадрите не се появиха първо в уебсайтовете на автомобилните медии: компактната кола стана герой на криминалната хроника на френските публични издания.

Факт е, че колата, почти лишена от камуфлаж, беше открадната, след което прототипът по някакъв начин се озова в градския канал на община Монбелиар.

Stellantis, която е собственик на италианската марка Lancia, не е коментирала официално инцидента и продължава да публикува тийзъри на хечбека. А ето и една свежа картинка – на нея е запечатана задницата на Ипсилон.

В новото си поколение "италианецът" споделя френската модулна CMP платформа с Opel Corsa, Peugeot 208 и други компактни модели от обширното портфолио на Stellantis.

За бъдещата Lancia Ypsilon е обявена изцяло електрическа версия, моделът ще се предлага и под формата на хибрид: технологията вероятно е същата като тази  при сродните братя.  

Що се отнася до дизайна, петте врати са радикално трансформирани както отвън, така и отвътре. Екстериорът се отличава с характеристиките на концепцията Lancia Pu + Ra HPE, която дебютира през пролетта.

Основните характеристики са три диодни линии, образуващи Y, които действат като светлини, големи надписи на Lancia отпред и отзад вместо обичайната емблема на марката и кръгли задни светлини, които от своя страна са препратка към Lancia Stratos.

В кабината е инсталирана нова мултимедийна система S.A.L.A (съкращение от Sound Air Light Augmentation; sala също е "всекидневна" на италиански).

Световната премиера на следващото поколение Lancia Ypsilon ще се състои през февруари 2024 г., като марката вероятно ще публикува още няколко тийзъра преди презентацията.

Спомнете си, че предишният хечбек е в експлоатация от 2011 г., днес се продава само в Италия. Новият Ypsilon ще отбележи завръщането на марката на големия европейски пазар: след компактния модел марката планира да пусне електрически автомобили, за които ще бъдат възродени имената Aurelia и Delta. 

 

КОМЕНТИРАЙ